Marthe en Noor zijn ambitieuze kinderburgemeesters

Marthe en Noor zijn ambitieuze kinderburgemeesters

Noor en Marthe hebben ambitieuze plannen. Foto: credit

Zulte -

De kindergemeenteraad start elk schooljaar met vertegenwoordigers van de verschillende scholen uit het vijfde en zesde leerjaar. “In totaal zijn er zestien gemeenteraadsleden”, vertelt burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte).

“Drie keer per schooljaar komen ze samen om verschillende zaken te bespreken. Zo werd vorig jaar vergaderd over verkeersveiligheid, waardoor vorige vrijdag de schoolroutekaart kon worden voorgesteld. De speeltuigen in de Bloemenwijk werden door hen uitgekozen, wat ze ook deden voor de speeltuigen die komen in de tuin van het Ontmoetingscentrum in Olsene.”

Zaterdag legden eerst de nieuwe gemeenteraadsleden de eed af. Nadien stelden drie kandidaten hun plannen als kandidaat-kinderburgemeester voor: Marthe Hoegaerts, Linde Rosseel en Noor Vandaele. Uiteindelijk werden Marthe en Noor met elk drie stemmen verkozen tot kinderburgemeester.

Kinderfestival

“Ik zou graag meer ondersteuning zien van de jeugdbewegingen, een uitwisseling met zustergemeente Halluin organiseren, een kinderfestival op poten zetten en een kinderboerderij openen”, lichtte Marthe van Vrije Basisschool Olsene haar plannen ambitieus toe.

Haar collega Noor van de Vrije Basisschool Zulte ziet het ook goed zitten. “Kinderen weten wat ze willen, hoor. Naast zwerfvuil ruimen, een speelbos en veiligere oversteekplaatsen voor fietsers zou ik graag met de scholen koken. Die maaltijden kunnen we dan schenken aan mensen die het minder hebben in onze gemeente”, sloot Noor nobel af.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio