VOETBAL 2DE AMATEURKLASSE a SK PEPINGEN-HALLE - Yassin Badi effent pad naar eerste zege

“We speelden met veel grinta”

“We speelden met veel grinta”

Yassin Badi (archiefbeeld): “Ik ben ook blij voor onze supporters die eindelijk ook eens konden juichen.” Foto: VDB

Halle -

De kop is er voor fusieploeg SKPH eindelijk af met een verdiende 2-0 overwinning tegen FC Gullegem. Yassin Badi opende de score en gaf de assist voor de 2-0 aan de ingevallen Ramzy Ben Ahmed.

“Na de teleurstellende één op vijftien staken we vorige week de koppen bij elkaar en dat wierp duidelijk vruchten af”, vertelt de 23-jarige spits Yassin Badi, die in Gent woont en in de Oost-Vlaamse stad in een evenementenbureau werkt . “Tegen Gullegem stond een heel gretig SKPH op het veld. We speelden met veel grinta, wonnen veel duels en lieten Gullegem, dat toch negen op negen had, niet in de wedstrijd komen. De bezoekers vonden nooit de sleutel om onze defensie te ontwrichten en botsten op een SKPH dat met veel overgave en inzet voor elke bal vocht.”

“Het deed overigens deugd om met 0-0 bij de rust naar de kleedkamer te kunnen. De voorbije vier wedstrijden slikten we in de eerste tien minuten immers telkens een doelpunt, zodat we achter de feiten aan moesten. Niks daarvan tegen Gullegem. Trainer Geert Criquielion pepte ons tijdens de pauze nog wat op en moedigde ons aan om op hetzelfde elan door te gaan. Middenvelder Marc Boreux kwam me zelfs vertellen dat hij voelde dat ik zou scoren. En jawel, op een diepe voorzet van Boreux trapte ik ons op voorsprong. Er viel meteen heel wat druk van onze schouders. Toch was de buit niet binnen, want we vielen snel na dat doelpunt met tien wegens een tweede geel voor Rafael Gacio. We bleven echter goed georganiseerd en vingen een stereotiep aanvallend Gullegem goed op. Op counter maakten we het ten slotte helemaal af. Ik verlengde een voorzet van Yannick Wagner tot bij Ramzy Ben Ahmed en die liet de kans niet onbenut.”

“Deze zege doet natuurlijk heel veel deugd. Iedereen legde er zijn kop voor en speelde tot hij erbij neerviel. We hebben de eerste driepunter op zak en voelen dat we op karakter en met veel overgave nog punten zullen pakken. Ik ben ook blij voor onze supporters die eindelijk ook eens konden juichen. Belangrijk is niet alleen de winst, maar ook de manier waarop. Bovendien hielden we de nul en maakten toch twee doelpunten. Vanuit een goede organisatie is er zeker heel wat mogelijk. We moeten nu de goede lijn doortrekken. Met een verplaatsing naar leider Sparta Petegem, dat nog maar twee punten verspeelde, wordt dat een loodzware opdracht, maar we hebben niks te verliezen en gaan ons alvast weer dubbel plooien”, besluit Yassin Badi.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio