Gent Festival sluit af met dubbel verjaardagsfeest

Foto: Wouter Rawoens Gent Festival van Vlaanderen

Gent - Gent Festival van Vlaanderen sloot maandagavond in de Sint-Baafskathedraal af met een concert dat het label The Generation Project meekreeg. Gent Festival kleeft dit label al voor het derde seizoen op één van hun concerten: de confrontatie van levende legendes met de sterren van morgen. Maandagavond was die levende legende José Van Dam, 77 ondertussen, en één van Belgiës meest gelauwerde en succesvolle stemmen. De ster van morgen was Sarah Defrise, een Brusselse sopraan die op 12jarige leeftijd debuteerde bij het koor van de Munt.

Het slotconcert was meteen een dubbele verjaardag, want  Gent Festival sloot de zestigste editie af, terwijl de mede-organisator van het concert, UGent, uitgerekend dezelfde dag 200 jaar jong was. Rector Rik Van de Walle, die nog maar een paar uur daarvoor echt geïnstalleerd was, mocht voor het concert dan ook het publiek toespreken, en uit zijn welkomstwoord bleek dat hij José Van Dam al meerdere keren aan het werk had gezien, en dat hij dus blij was het deze keer vanop de eerste rij in de kathedraal van Gent te kunnen meemaken.

Begeleid door het Symfonieorkest Vlaanderen brachten Van Dam en Defrise zowel afzonderlijk als samen aria's uit onder meer De Toverfluit, Don Giovanni, de Barbier van Sevilla.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio