Dief neemt gehandicapte zus mee op rooftocht

Dief neemt gehandicapte zus mee op rooftocht

Foto: ss

Ninove / Geraardsbergen / Ronse / Brakel -

De correctionele rechtbank in Dendermonde heeft een onverbeterlijke dief veroordeeld die zijn gehandicapte zus meenam op rooftocht.

Bjorn D. (20) uit Brakel heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd al een stevig strafblad bij elkaar gestolen. Dat ondervonden ook heel wat winkelketens in Ninove, Zottegem, Geraardsbergen, Ronse en Brakel. Die kregen de man tussen juni en september van 2015 over de vloer.

Geprepareerde dieventas

Maar Bjorn D. ging niet alleen op dievenpad. “Hij nam zijn mentaal achtergestelde zus mee op zijn rooftochten”, zette het openbaar ministerie uiteen tijdens zijn proces. “Dat maakt de feiten alleen nog maar tragischer. Björn D. had telkens een speciaal geprepareerde dieventas bij zich die hij vulde met allerlei spullen zoals speelgoed, computerspelletjes en multimedia. Hij pleegde ook twee feiten in een fitnesscentrum in Brakel. Daar ging hij met een sportzak aan de haal. Bjorn D. maakte zelfs valse facturen om de diefstallen te verdoezelen. Uiteindelijk kon hij dankzij camerabeelden op heterdaad betrapt worden in de winkel Dreamland in Ninove. Het is ook frappant dat Bjorn D. drie weken na zijn voorlopige invrijheidstelling al nieuwe feiten pleegde.”

Werkstraf

Andere winkels die op het lijstje stonden van D. waren Bart Smit in Ninove, Action in Geraardsbergen en Aveve, Colruyt en Verfshop België in Brakel.

Het openbaar ministerie had tijdens zijn proces in de rechtbank van eerste aanleg in Dendermonde een celstraf van achttien maanden en een geldboete van 600 euro gevraagd. De rechter was in haar vonnis milder en veroordeelde D. tot een werkstraf van honderd uur. Als hij die niet uitvoert, moet hij alsnog een jaar achter de tralies.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees