Deze man wint alvast de prijs voor origineelste stakersplunje

Deze man wint alvast de prijs voor origineelste stakersplunje

Foto: Jan Claeys

Gent -

Het was een opvallende verschijning tussen de stakers in Gent vandaag, die van vakbondsman Danny Spiessens. In plaats van de traditionele rode kleren, droeg hij een pak dat bestond uit een oud testbeeld. “Het is een ludieke actie.”

Hij staakt vandaag omdat er in Gent 508 statutaire contracten verdwijnen, omdat alsmaar meer mensen met tijdelijke of interimcontracten moeten werken en omdat de pensioenregeling nog steeds niet naar wens is. Wat iedereen zal onthouden is echter zijn opvallende pak vandaag.

“Ik heb het vorige week in de Makro gekocht”, klinkt het wanneer we vragen waar hij het pak vandaan heeft. “Ik vond het wel grappig en omdat de VRT vandaag ook staakt, heb ik het aangetrokken. Veel jonge mensen kennen dat niet meer, een testbeeld, dus vandaar.”

Het pak blijft in elk geval niet onopgemerkt, Danny is vandaag al een pak vaker gefotografeerd dan op de gemiddelde dag. “Op mijn eigen Facebook heb ik nog geen foto’s zien passeren, maar ik weet dat er al een pak zijn. Toen ik daarstraks hoorde dat een journalist wilde bellen over mijn pak, dacht ik wel dat het een grap was. Blijkbaar niet dus!”

Wat zijn vrouw ervan vond dat hij vandaag verkleed als testbeeld gaat staken? “Ze vond het wel ludiek.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees