Hilde Van Mieghem reageert op affaire rond Harvey Weinstein

“Ook hier weten actrices maar al te goed met welke mannen we moeten oppassen”

“Ook hier weten actrices maar al te goed met welke mannen we moeten oppassen”

Hilde van Mieghem en haar dochter Marie Vinck. Foto: Lieven Van Assche

Actrice Hilde Van Mieghem kijkt niet op van de onthullingen rond Harvey Weinstein.

De filmproducent wordt door Amerikaanse topactrices en medewerksters beschuldigd van seksuele intimidatie en misbruik. “Dat gebeurt niet alleen in Hollywood, ook hier worden jonge vrouwen nog te vaak het slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Overal, zelfs gewoon op straat.”

Van Mieghem kan zich niet voorstellen dat er niets geweten was over het misbruik door Harvey Weinstein. “Vrouwen praten over dat soort zaken met elkaar. Ook hier in ons beroep weten vrouwen voor wie we moeten oppassen.”

“Dit soort gedrag is eigen aan macho’s en mannen die vinden dat ze zich alles kunnen veroorloven”, aldus Hilde Van Mieghem in ‘De wereld vandaag’ op Radio 1. “Het verbaast mij niet eens, want zo worden sommigen opgevoed, net zoals met racisme.”

“Er zijn idioten die denken dat ze vrouwen zo moeten benaderen en vaak heeft het ook te maken met machtsposities. Jonge vrouwen, ook in mijn omgeving en die van mijn dochter Marie, komen nog te vaak in aanraking met seksueel overschrijdend gedrag. Maar we pikken dit niet meer. Het moet maar eens gedaan zijn om klachten af te wimpelen alsof dat soort zaken niet bestaat en vrouwen zich alles inbeelden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees