Truckers krijgen elk 25.000 euro voor gouden tips over gestolen kranen van Michielsens

Truckers krijgen elk 25.000 euro voor gouden tips over gestolen kranen van Michielsens

Foto: Robbie Depuydt

Vijfentwintigduizend euro. Dat bedrag mochten twee truckers dinsdag elk in ontvangst nemen van Johan Michielsens, de baas van het gelijknamige kranenbedrijf. De ondernemer had een beloning van 50.000 euro uitgeloofd voor wie een waardevolle tip kon geven na de diefstal van drie peperdure kraanwagens in september.

Midden september charterde Johan Michielsens, de baas van het gelijknamige bedrijf met de herkenbare oranje kranen, in allerijl een helikopter. Dat deed hij om drie van zijn kraanwagens, die gestolen waren, te zoeken. De voertuigen zijn een miljoen euro per stuk waard

De politie werd ingeschakeld, maar ondertussen begon Johans zoektocht ook een eigen leven te leiden op de sociale media. Op de Facebookpagina van Kranen Michielsens werden alle truckers in de omgeving opgeroepen om uit te kijken naar de gigantische kraanwagens én er werd een beloning tegenaan gesmeten: 25.000 euro vindersloon voor wie een relevante tip kon geven. Aan het eind van de dag werden de drie kranen dankzij de vele tips teruggevonden in de buurt van de Franse stad Reims.

Twee truckers mochten dinsdag het vindersloon in ontvangst nemen. Alex Van Velzen (46) uit het Nederlandse Oss en Danny Bogman (51) uit Melle werden naar de heliport aan de Antwerpse kaaien gevlogen, waar Johan Michielsens vorige maand een helikopter charterde. Daar wachtte hen een receptie én twee cheques van 25.000 euro per stuk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees