Jan Van Looveren gaat op training bij de para’s in ‘Voor hetzelfde geld’

Jan Van Looveren gaat op training bij de para’s in ‘Voor hetzelfde geld’

Foto: © VRT

Een met de dag slanker wordende Jan Van Looveren (49) meldt zich voor actieve dienst: in Voor hetzelfde geld gaat hij outdoorkleding testen bij de paracommando’s.

De aandachtige kijker had het al gezien toen Jan Van Looveren goedkope en dure loopschoenen ging testen: de man komt slanker voor de dag dan we van hem gewend zijn. Van Looveren heeft dan ook een goede reden om wat kilo’s kwijt te spelen: op 5 november loopt hij de marathon van New York. Voor het goede doel zelfs: Jan loopt voor Cliniclowns.

Jan Van Looveren gaat op training bij de para’s in ‘Voor hetzelfde geld’
Foto: © VRT

Vanavond laat hij zich met Britt Van Marsenille uitdagen door Thomas Vanderveken om goede outdoorkleding en -schoenen te testen. Jan en Britt krijgen elk zeshonderd euro en moeten kleding kopen die geschikt is voor een tocht van 24 uur met de paracommando’s in Marche-les-Dames.

Jan koopt dure spullen van bekende merken, Britt goedkoop materiaal bij een grote sportketen. Een uitdagende tocht leert dat de bekende merken topkwaliteit leveren, maar dat ook de goedkopere spullen geen mal figuur slaan. Wie af en toe in de Ardennen gaat wandelen, moet dus geen Meindl-wandelschoenen van 250 euro kopen.

Jan Van Looveren trekt ook naar de redactie van het tijdschrift Flair voor een test van toestellen die ongewenste haargroei met lichtflitsen permanent zouden doen verdwijnen. En Thomas Vanderveken ontdekt dat een reisbijstandsverzekering niet altijd even nuttig is, omdat het ziekenfonds al heel wat kosten dekt.

INFO

Voor hetzelfde geld,

Eén, 20.40 uur

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees