Vrouw van Harvey Weinstein vraagt scheiding aan na aanrandingsschandaal

Vrouw van Harvey Weinstein vraagt scheiding aan na aanrandingsschandaal

Foto: REUTERS

Het aanrandingsschandaal rond Hollywoodproducer Harvey Weinstein kost hem niet alleen zijn job bij het filmbedrijf dat hij samen met zijn broer oprichtte, ook zijn tienjarig huwelijk met Georgina Chapman moet er nu aan geloven.

The Washington Post schrijft dat Chapman in een mededeling aan het magazine People heeft aangekondigd dat ze haar man zal verlaten.

De 65-jarige Weinstein en de 41-jarige Chapman zijn tien jaar getrouwd en hebben twee kinderen. Dat huwelijk lijkt afgelopen nu het aantal actrices die Weinstein zou hebben benaderd, blijft toenemen. Zo zouden onder meer ook Gwyneth Paltrow en Angelina Jolie ongewenst benaderd zijn. Sommige actrices en vrouwen actief in de filmsector zouden zelfs verkracht zijn. In acht gevallen kocht Weinstein een klacht voor aanranding af met het slachtoffer, schreef de New York Times vorige week.

“Mijn hart breekt als ik denk aan al die vrouwen die ongelofelijk geleden hebben door deze onvergeeflijke daden. Ik heb ervoor gekozen mijn man te verlaten”, zegt Chapman in haar mededeling.

Chapman is medeoprichtster van modehuis Marchesa. Verschillende vooraanstaande Amerikaanse vrouwen lieten zich door haar kleden, onder wie de voormalige first lady Michelle Obama. De Obama’s lieten dinsdag weten dat de recente berichtgeving over Weinstein hen doet “walgen”.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees