Gianni Meersman volgt Danny De Bie op als ploegleider bij Marlux-Napoleon Games

Gianni Meersman volgt Danny De Bie op als ploegleider bij Marlux-Napoleon Games

Foto: Marlux Napoleon Games

Marlux-Napoleon Games gaat in zee met Gianni Meersman. De 31-jarige ex-renner van onder andere Quick Step wordt de nieuwe ploegleider van de veldritploeg, hij volgt er de ontslagen Danny De Bie op. De 31-jarige Meersman moest vorig jaar stoppen met wielrennen door hartproblemen en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Manager Jurgen Mettepeningen wilde ten laatste komend weekend zijn nieuwe ploegleider voorstellen, met succes dus. Meersman wordt bijgestaan door Mario De Clercq.

“Gianni is iemand die perfect aansluit bij het profiel dat ik voor ogen had”, zegt de manager. “Hij is jong, gedreven en kan weer het vuur bijbrengen in onze ploeg. Ik merkte een beetje gelatenheid bij de vroegere trainer en Gianni moet opnieuw die strijdvaardigheid in het team brengen. Hij heeft zijn vergunning behaald als ploegleider, hij heeft een mooie carrière op de weg achter de rug en is een versterking voor onze ploeg.”

Meersman komt uit het wegwielrennen en heeft geen ervaring in het veld. “Kijk, met Mario De Clercq hebben we al voldoende crosservaring in huis”, verduidelijkt Mettepenningen. “Ik was op zoek naar iemand met een toegevoegde waarde, iemand die complementair is met Angelo De Clercq (trainer van de jeugd) en Mario en dan kom je snel uit bij een type zoals Gianni. Hij is ambitieus, leergierig, jong en zal het vuur in de ploeg weer aanwakkeren. Mario zal hem bijstaan en hem de komende maanden de kneepjes van het vak leren. Was ik op zoek geweest naar iemand om Mario te vervangen, dan kwam ik uit bij een trainer met een profiel uit het veld, een pure veldritcoach, maar dit ligt anders. De wegcampagne wordt steeds belangrijker in het veldrijden en ook wij moeten als team daar in mee. Gianni kan ook jongens daar veel ervaring in bijbrengen en de komende maanden, tot 1 maart 2018, staat hij naast Mario. We gaan hem niet voor de leeuwen gooien en hem verder begeleiden. Vanaf 1 maart is het alleen aan hem, nu zullen de crosstrainingen nog gegeven worden door drie personen: Mario, Angelo en Gianni.”

Meersman kreeg een contract van onbepaalde duur.

Corrigeer