Zo ziet het grootste passagiersvliegtuig ter wereld er vanbinnen uit (en het komt naar ons land)

Zo ziet het grootste passagiersvliegtuig ter wereld er vanbinnen uit (en het komt naar ons land)

Een Airbus A380 van Etihad Airways. Foto: BELGAIMAGE

We hebben er lang op moeten wachten, maar het is zo goed als zeker dat de luchthaven van Zaventem binnenkort op regelmatige basis de Airbus A380 mag verwelkomen. Een bijzondere komst voor de Belgische burgerluchtvaart, want het grootste passagiersvliegtuig ter wereld is meer dan alleen een mastodont die tot 850 personen kan vervoeren. Brussels Airport investeert 52 miljoen euro in nieuwe instapbruggen.

Lange tijd was de Boeing 747 hét vlaggenschip van de burgerluchtvaart. Maar de koning van de passagiersvliegtuigen werd in 2007 onttroond door de Airbus A380, die tijdens zijn eerste commerciële vlucht van Singapore naar Sydney 471 passagiers vervoerde. De vlucht werd uitgevoerd door Singapore Airlines.

In totaal hebben vandaag 13 luchtvaartmaatschappijen een A380 in hun vloot, onder wie ook British Airways en Air France. Maar wat maakt die reusachtige mastodont nu zo bijzonder? Een aantal basisweetjes op een rij (pc: beweeg met je muis over de afbeelding / smartphone: tik met je vinger op de afbeelding ):

(lees verder onder de afbeelding)

Passagiers die ooit al met een A380 hebben gevlogen, kunnen het wellicht beamen: tijdens je vlucht kan je genieten van brede zitjes, heb je behoorlijk wat beenruimte en beschik je over een groot videoscherm. Maar wie kiest voor een upgrade naar het zogenaamde upper deck, het tweede verdiep van het toestel, krijgt daarvoor peperdure luxe in ruil. Heel wat luchtvaartmaatschappijen die een A380 in hun vloot hebben, geven zelf hun eigen invulling aan die luxe. De maatschappij Emirates geeft je zelfs via een speciale Google Street View een inkijk in hun fameuze bovenste verdiep:

(lees verder onder de afbeelding)

Maar qua luxe spant luchtvaartmaatschappij Etihad Airways misschien wel de kroon. Bij hen kan je tijdens een vlucht kiezen voor ‘The Residence’, een suite die bestaat uit drie kamers: een living met een dubbele lederen zetel en een groot televisiescherm, een slaapkamer met een dubbel bed en een badkamer met douche. Tijdens je vlucht kan je voortdurend een beroep doen op een persoonlijke butler.

Voor die luxe betaal je natuurlijk wel een fors bedrag. Een korte opzoeking op de website van Etihad Airways leert ons dat je voor een vlucht van Abu Dhabi naar Sydney, een 14 uur durende vlucht, zo’n 15.686 euro neertelt voor een zitje in ‘The Residence’. Voor de meesten onder ons blijft het wellicht een onbetaalbare droom. Onderstaande video, die je rondleidt in het luxeverblijf, is gelukkig wel gratis te bekijken.

Video: YouTube

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees