Naambordjes vergroten herkenbaarheid buurtwegen

Naambordjes vergroten herkenbaarheid buurtwegen

Foto: ldn

Mechelen / Hombeek -

Aan de Marktweg, een van de buurtwegen in Hombeek (Mechelen), werden woensdagmiddag nieuwe naambordjes aangebracht om ze makkelijker te herkennen. Tegelijk werd er een oproep gelanceerd naar meters en peters om ze ook proper te houden.

De Mechelse deelgemeenten, vooral Hombeek, worden in verschillende binnengebieden doorkruist door tal van buurt- en voetwegen. Het gros van deze wegen loopt over private eigendom, maar ze zijn in de loop van de jaren in onbruik geraakt, ze werden ingelijfd bij akkers of onderbroken door private afsluitingen.

Er werd zelfs een gerechtelijke procedure opgestart door de Werkgroep Buurtwegen Hombeek om de stad tot de openstelling van deze wegen een duw in de rug te geven. Maar beide partijen hebben zich ondertussen verzoend. De eerste vier wegen die werden opengesteld, hebben een naambordje gekregen.

Ze kregen de naam mee zoals die werd opgetekend in de ‘Atlas der Buurtwegen’ uit 1841.De vier wegen die nu een naambordje hebben gekregen, zijn de Groen-, Hei-, Markt en Vaereweg. De stad heeft een werkbudget van 10.000 euro uitgetrokken en lanceert ook een oproep om peter of meter te worden van zo’n trage weg.

 

Tijdens de ‘Dag van de Trage Weg’ nu zondag wordt een gratis wandeling georganiseerd. Vertrek om 14.30u aan ‘Het Laatste Huis’ in de Poreistraat 4.

Kandidaat peters en meters kunnen zich melden via: www.mechelenmakers.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio