Serge (55) verliest oog na pak slaag tijdens verjaardagsfeestje

Serge (55) verliest oog na pak slaag tijdens verjaardagsfeestje

Slachtoffer Serge met zijn dochter Jessica. Foto: evr

Menen -

Een pak slaag op een verjaardagsfeestje heeft zware gevolgen voor Serge Vanhaverbeke (55) uit het West-Vlaamse Menen. Zijn rechteroog werd zo erg toegetakeld, dat dokters het moesten weghalen.

Een verjaardagsfeestje willen vieren, maar in plaats daarvan bijna dood worden geslagen. Serge Vanhaverbeke (55) uit Menen maakte het een anderhalve week geleden mee. Toen hij na een bezoekje aan zijn dochter en kleinkinderen op weg was naar huis werd hij aangesproken door een vrouw die hij al een tiental jaar kent. Die nodigde hem uit op een verjaardagsfeestje van een vriend. Serge voelde er eigenlijk niet veel voor, maar kocht toch een cadeautje en ging mee.

Gebroken neus en ribben

In een appartement trof hij zijn kennis Deborah R. aan samen met de jarige bewoner David V. en diens vader en nog een vrouw. “Toen dat laatste koppel weg ging, deed Deborah de deur op slot en stak ze de sleutel in haar zak, wat ik al vreemd vond”, zegt Serge. Voor hij het goed en wel besefte, gaf David V. hem een klap op het hoofd. Serge belandde op de grond en de jarige bleef hem toetakelen tot hij het bewustzijn verloor. Hij werd een tijdlang opgesloten in een kamer. Uiteindelijk lieten zijn belagers hem vrij. Op het balkon kon hij om hulp roepen.

De politie kwam ter plaatse en pakte David V. en Deborah R. op. Serge werd met een gebroken neus en ribben overgebracht naar het ziekenhuis van Menen. Omdat zijn oog er ernstig aan toe was, werd hij meteen naar een ziekenhuis in Gent doorverwezen. Enkele dagen later bleek dat het oog niet meer te redden was en verwijderd moest worden. Tot overmaat van ramp had Serge ook al problemen met zijn linkeroog. De man ziet nu nog nauwelijks iets en is aangewezen op anderen voor hulp.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees