Scouts moet lokalen eind 2018 verlaten, nieuwbouw dringt

Brunch en veiling als wapen tegen hogere bouwkosten

Brunch en veiling als wapen tegen hogere bouwkosten

De plannen voor de nieuwbouw zijn klaar en volgende week wordt een erfpachtovereenkomst getekend. Foto: pvw

Vilvoorde -

De Scouts en Gidsen Vilvoorde organiseren op 22 oktober een brunch en veiling in de Kruitfabriek. De jeugdbeweging moet eind 2018 verhuizen naar een nieuwbouw, maar de kostprijs daarvan ligt hoger dan eerst geraamd.

De Scouts en Gidsen van Vilvoorde hebben doorheen hun ruim 80-jarige geschiedenis al wat rondgezworven door Vilvoorde. Ze konden lokalen gebruiken van school, parochie, particulieren of de stad, maar hier kwam altijd om één of andere reden een einde aan: de locatie werd te klein, was niet langer geschikt of de eigenaar had andere plannen.

Ook uit de huidige lokalen in de Far West moeten ze weldra vertrekken, nadat het gemeenschapsonderwijs in 2014 zijn gronden en lokalen aan de Verbindingsstraat had teruggevorderd.

De scouts moesten in eerste instantie al einde 2016 de lokalen te verlaten, maar kregen uiteindelijk twee maal uitstel. Een derde keer respijt komt er niet. Eind 2018 is het verhaal aan de Verbindingsstraat geschreven. De tijd dringt dus voor de jeugdbeweging, die een nieuwbouw wil optrekken aan de Fresiaweg in de wijk Faubourg, op 400 meter van de huidige lokalen.

Tijd dringt

De scouts hoopten in september te kunnen starten met de werken aan de nieuwbouw, maar die streefdatum werd niet gehaald. Toch heerst er nog geen ongerustheid bij de jeugdbeweging.

“De tijd dringt, maar er komt beweging in het dossier”, zegt Koen Somers, oud-leider van de Scouts en Gidsen Vilvoorde en voorzitter van de werkgroep die zich over de nieuwbouw ontfermt. “Op 20 oktober - precies op de Dag van de Jeugdbeweging - ondertekenen we een erfpachtovereenkomst voor 50 jaar. In het voorjaar van 2018 kunnen we dan starten met de nieuwbouw.”

In principe kunnen de nieuwe lokalen op enkele maanden gebouwd worden. De afwerking nemen de scouts voor hun eigen rekening. “We hebben genoeg handige mensen in de (oud-)leidingsploeg die elektriciteit kunnen leggen of schilderwerken kunnen uitvoeren. Op die manier kunnen we de kosten ook drukken, want de nieuwbouw valt duurder uit dan oorspronkelijk gedacht.”

Meet & greet

Daarom worden op 22 oktober een brunch en veiling georganiseerd in de Kruitfabriek. Brunchen kan tussen 11 en 13.30 uur. Om 14 uur start de veiling, nadien volgt een klein dansfeestje. “Je kan het zo gek niet bedenken of we veilen het: gesigneerde voetbaltruitjes, een ‘meet & greet’ met een BV, een weekendverblijf in de Ardennen, kunstwerken of diensten van de leidingsploeg... Maar we zijn nog steeds op zoek naar mensen die curiosa willen schenken voor onze veiling. Zij kunnen contact opnemen via veiling@scoutsengidsenvilvoorde.be.”

De brunch kost 15 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen tot en met 10 jaar. Inschrijven moet gebeuren voor 15/10. Op de website https://veiling.scoutsvilvoordebouwt.be krijg je een preview van de items die geveild worden.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio