Nieuwe infrastructuur voor jeugd zeven maanden vroeger klaar dan gepland

Zuid-Afrikaanse ambassadeur knipt lint van Sportcentrum Nelson Mandela

Zuid-Afrikaanse ambassadeur knipt lint van Sportcentrum Nelson Mandela

Het centrum werd geopend onder het goedkeurende oog van de Zuid-Afrikaanse ambassadeur. Foto: rdb

Brussel / Neder-over-Heembeek -

Aan de Korte Groenweg werd gisteren het sportcentrum Nelson Mandela plechtig geopend. De sportclubs krijgen er een pak nieuwe velden en een prachtige tribune bij. Het project was zeven maanden vroeger klaar dan gepland.

“Dit sportcentrum is het bewijs dat een stadion wel in achttien maanden gebouwd kan worden”, grapte Brussels schepen van Sport, Alain Courtois (MR) gisteren bij de officiële opening. Ongetwijfeld een kleine sneer naar alle criticasters van het Eurostadion waar Courtois zo voor ijvert. Maar nadien ging alle aandacht naar het nagelnieuwe Nelson Mandela Centrum.

De sportvelden langs de Korte Groenweg werden al in 1974 geopend, maar waren dringend aan renovatie toe. Het leidde er toe dat de voetbal- en rugbyclubs moesten uitwijken aangezien de terreinen niet langer voldeden aan de strengere eisen van sportclubs. In 2010 kwamen er al twee nieuwe voetbalvelden en een rugbyveld met kunstgras.

Aanmaningen

Maar de grootste werkzaamheden begonnen pas op 27 april van vorig jaar. Normaal zouden die werken nog volop aan de gang moeten zijn. “Vaak moeten we brieven uitsturen om de aannemer aan te manen sneller te werken”, zegt schepen van Stedenbouw, Geoffroy Coomans de Brachène (MR). “Maar hier zijn alle werkzaamheden liefst zeven maanden voor de streefdatum afgewerkt. Dat is uitzonderlijk.”

De hele infrastructuur telt nu drie voetbalvelden, een rugbyveld, een atletiekpiste, twee basketballterreinen, vier tennispleinen en een speelplein. Bovendien werd er ook een prachtige tribune voorzien met 750 zitplaatsen en nieuwe kleedkamers, een ziekenzaal en opbergruimtes. “Hier zijn in de loop der jaren al duizenden sporters over de vloer gekomen”, aldus nog Courtois.

Demografische boom

“Nu we de infrastructuur met zowat 30 procent hebben kunnen uitbreiden, zal iedereen hier terecht kunnen. Dat is ook nodig in een wijk die een demografische boom kent. We hebben trouwens ook geluisterd naar de clubs om rekening te houden met hun eisen. Maar we zijn nog niet klaar. Op de planning staat nog de aanleg van de parking en de omgeving. Voorts willen we ook de basketballtereinen nog overkappen en een tribune bouwen langs een ander veld.”

De totale kostprijs van het project bedraagt bijna twintig miljoen euro.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio