Vrachtverkeer blijft door dorpskern rijden ondanks verbodsborden

Vrachtverkeer blijft door dorpskern rijden ondanks verbodsborden

De borden staan er, maar de chauffeurs houden zich er niet aan. Foto: gvh

Sint-Niklaas -

Ondanks de verbodsborden voor zwaar vrachtvervoer in het centrum van Nieuwkerken, blijven vrachtwagens er toch rijden, tot grote ergernis van de inwoners en het actiecomité. “Controle is nodig”, klinkt het.

Op de wegen naar en in het centrum van Nieuwkerken prijken sinds deze week duidelijke en niet mis te verstane borden die duidelijk maken dat doorgaand zwaar vervoer hier verboden is. De borden kwamen er na protest van de bewoners, die zich zorgen maken over de gevaarlijke verkeerssituatie omdat er veel zware vrachtwagens door het centrum denderen. Zij leverden eerder dit jaar een petitie af bij het stadsbestuur met maar liefst 1.587 handtekeningen.

De nieuwe borden moeten de vrachtwagenchauffeurs duidelijk maken dat ze niet meer door de dorpskern mogen rijden.

“Afwachten”

“De beloofde informatieborden voor verbod op zwaar verkeer werden geplaatst. Het is alvast te zien dat nog niet iedereen de borden gezien heeft en naleeft. We zullen moeten afwachten of de vrachtwagenchauffeurs zich hier de komenden dagen, weken en maanden wel aan zullen houden”, klinkt het bij de plaatselijke actiegroep in een eerste reactie, na de vaststelling dat nog veel vrachtwagens gewoon voorbij de borden denderen. “Het Sint-Niklase stadsbestuur beloofde alvast controles te houden op het naleven van de borden. We zijn benieuwd.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio