Mama Lobke was er al om zes uur 's ochtends

FOTO-VIDEO. Achttien seconden kindergeluk: daar is K3!

Dreamland stond woensdagmiddag even op zijn kop: zes mobiele toiletten, een paar extra parkeerwachters, de politie op de uitkijk op de drukke N70 en een paar securitymensen in de winkel, want jawel, de enige echte Klaasje, Hanne en Marthe van K3 vlijden er zich anderhalf uur neer in een witte lederen sofa om er 300 keer hun breedste glimlach boven te halen voor evenveel ouders met kinderen.

De snelste rekenaars hebben de som al gemaakt: voor iedereen waren er dus welgeteld 18 seconden gereserveerd voor een foto en af en toe een ingehouden knuffel met de drie populaire meiden. Lochristi Blogt genoot mee van al dat kindergeluk, al waren er ook mama's die zich even de eeuwige roem aanmaten tussen Klaasje, Hanne en Marthe, en een paar rood aangelopen papa's die ook hun moed bijeenraapten om K3 in de ogen te kijken.

Wanneer u niet dringend in Dreamland moest zijn voor een potloodslijper of een inktpatroon, en ook geen Studio 100 fan was, bleef u er deze middag best even weg, want de toeloop was groot en nagenoeg de volledige winkelruimte stond vol met al bij al gediscplineerd aanschuivende mama's, papa's, oma's, opa's en heel veel kinderen die aftelden naar hun "moment suprême".

"Om zes uur aan het hek"

En daar moesten ze natuurlijk wat voor doen. Vraag het maar aan Lobke Oerlemans uit de Bosakkers, die was er woensdagmorgen liefst om zes uur, toen het hek van de Dreamlandparking nog niet open was. "Tegen half zeven kon ik op de parking, en tegen zeven uur had ik het gezelschap van  Kirsten uit Sint-Amandsberg, die als tweede aankwam. We hebben nog een tijdje samen in de auto gezeten, want zo warm was het nog niet", vertelt Lobke. Haar dochter Quincy (7) moest natuurlijk eerst naar school - Sint-Jozef, tweede leerjaar - en daarvoor werden vrienden, buren en haar partner ingeschakeld, die ervoor zorgden dat het meisje tegen half drie was waar ze moest zijn, in Dreamland. Met een ticket met het nummer 1 erop. "Ze heeft zo goed als alles van K3, haar hele kamer hangt vol. Eigenlijk is ze maar fan geworden sinds de "nieuwe" K3. We zijn ook al eens naar het Sportpaleis geweest voor een optreden, maar van die massabijeenkomsten wil ik Quincy bewust wat weghouden." Kirsten, de mama van Maité (6) en Zino (8), die had dan weer een dagje verlof genomen om alles te regelen voor deze ontmoetingsdag. Leuk detail: haar kinderen wisten pas van hun ontmoeting met K3... toen ze op de parking van Dreamland werden afgezet. Van een verrassing gesproken.

Iemand moet de laatste zijn..

Naast de gelukkigen met ticket 1 en 2 was er natuurlijk ook iemand met ticket 300: de mama van Oona (5) en Féline (4) uit de Vaarlaars. Gelukkig was ze wel, want ze had het allerlaatste ticket en stond om drie uur nog buiten in de kou aan te schuiven. In een kleedje met korte mouwen, want haar jas hing over de schouders van haar jongste dochter. Goed anderhalf uur later kwam ook hun droom nog uit: op de sofa met Klaasje, Marthe en Hanne.

Onze blogfotografe Lut Laureys beleefde het allemaal mee op de eerste rij en flitste haar eerste grote K3-album bij elkaar. Alweer een mijlpaal in haar uitgebreide archief van Lochristi. Hieronder krijgt u ook nog een videofilmpje van de blijde intocht van Klaasje, Hanne en Marthe, die ondanks alle drukte routineus maar met de glimlach de klus klaarden. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio