Nog niemand verongelukt en dus blijven de diepe putten in deze straat gewoon waar ze zijn

Nog niemand verongelukt en dus blijven de diepe putten in deze straat gewoon waar ze zijn

Jules Nevens toont de diepe putten en gleuven in het wegdek van de Kattebroekstraat. Foto: dhh

Dilbeek -

Jules Nevens uit de Kattebroekstraat in Dilbeek is de putten in zijn straat beu. Al jaren vraagt hij het gemeentebestuur om het wegdek te verbeteren, tevergeefs. “Moet hier eerst iemand verongelukken?”, vraagt hij.

Wie met de wagen ooit de gecontesteerde afrit 12 van de Ring rond Brussel nam, weet dat het wegdek van de Kattebroekstraat er niet zo goed meer bijligt. In het midden van de rijweg zijn zelfs putten en gleuven te zien van zeker tien centimeter diep. Voor Jules Nevens, die al jaren in de Kattebroekstraat woont, is de maat vol. Hij vraagt het gemeentebestuur om dringend in actie te schieten.

Nevens zet zich al jaren in voor zijn buren en de straat. Zo pleitte hij destijds voor deftige riolering in de straat. Die kwam er uiteindelijk rond de eeuwwisseling. Wanneer er verdachte auto's onder de brug van de Ring geparkeerd staan, licht hij de politie in. En ook nu trekt hij aan de alarmbel.

Gevaarlijke situatie

“De situatie is hier ronduit gevaarlijk”, zegt Jules Nevens. “Sowieso heb je hier het probleem van de hardrijders in de straat. Daar heeft het gemeentebestuur al iets aan gedaan door verkeerswisselaars te plaatsen in het drukbewoonde stuk van de straat. Maar in de omgeving van de afrit drukken automobilisten nog stevig op het gaspedaal, en dat terwijl het wegdek er enorm slecht bijligt. Overal zie je diepe putten en gleuven, en dat is al jaren het geval”, zegt Nevens.

Zelf nam hij al meerdere keren contact op met het gemeentebestuur. “Ik deed dat al in de tijd dat Stefaan Platteau burgemeester was. Toen reed mijn vrouw haar band eens stuk in zo'n put. De verzekering van de gemeente heeft de schade wel netjes terugbetaald. Maar ondanks herhaaldelijke vragen om de straat te herstellen, gebeurde er niets. Ik heb intussen het huidige gemeentebestuur ook al meermaals de vraag gesteld. Ik krijg wel telkens een antwoord, maar aan de situatie verandert niets. Moet hier eerst iemand verongelukken vooraleer de problemen worden aangepakt?”, vraagt Nevens.

Oplossing in de maak

Volgens schepen voor Openbare Werken Stijn Quaghebeur (N-VA) is er een oplossing in de maak. “De Kattebroekstraat staat niet op de planning voor een volledige heraanleg, hoewel dat in de toekomst wel zou mogen. We weten inderdaad dat het wegdek er niet goed bij ligt. Wat wel kan, is een voorlopige herstelling. Het schepencollege gaf toevallig maandag de opdracht aan een aannemer om een ronde te houden in de gemeente en waar nodig de putten te vullen met warm asfalt. Er wordt een stukje van het wegdek geschraapt en grote lappen worden opnieuw geasfalteerd. In het voorjaar hebben we dat een eerste keer gedaan en dat verliep goed. Dit najaar staat dus een tweede ronde gepland. Ik weet niet of de Kattebroekstraat al op de lijst staat, maar dat kunnen we er wel nog bijnemen”, aldus Quaghebeur.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees