Scheldpartij richting scheidsrechter op US Open blijft niet ongestraft voor Fognini

Scheldpartij richting scheidsrechter op US Open blijft niet ongestraft voor Fognini

Foto: AP

De Italiaan Fabio Fognini (ATP-28) heeft woensdag een straf gekregen voor het uitschelden van een stoelscheidsrechtster tijdens het afgelopen US Open. Het grandslamcomité legde Fognini een boete van 96.000 dollar (81.044 euro) en een voorwaardelijke schorsing van twee grandslamtoernooien op.

De 30-jarige Fognini verloor begin september in de eerste ronde van het US Open tegen zijn landgenoot Stefano Travaglia en reageerde daarbij zijn frustraties af op de Zweedse stoelscheidsrechtster. Fognini werd uit het toernooi gegooid en kreeg een boete van 24.000 dollar (20.261 euro).

Het grandslamcomité voegde daar nu ook nog een boete van 96.000 dollar aan toe en een voorwaardelijke schorsing voor twee grandslamtoernooien, waarvan één US Open. Als Fognini zich voortaan tot en met het einde van het seizoen 2019 goed gedraagt, valt de schorsing weg en wordt ook de boete gehalveerd.

Fognini had zich na zijn uitbarsting meteen verontschuldigd voor zijn gedrag en beloofde “dat het nooit meer zal gebeuren”.

Corrigeer