Burgemeester Aarschot eist uitleg over Herseltsesteenweg

Aarschot -

Burgemeester André Peeters wil een betere communicatie over de werken aan de Herseltsesteenweg door het Agentscjap Wegen en Verkeer (AWV).

Burgemeester André Peeters (CD&V) wil dat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beter communiceert over de werken aan de Herseltsesteenweg.

De werken aan de Herseltsesteenweg werken bewoners en gemeentebestuur op de zenuwen. Niet alleen door de omleidingen, maar vooral omdat het AWV nalaat het gemeentebestuur op de hoogte te brengen van de plannen. Eerder was er al ergernis over de werken ter hoogte van de nieuwe verkaveling in de J. F. Puttemansstraat en de Hendrik Jannesstraat in Ourodenberg. “Op dinsdag 3 oktober bleek dat de aannemer het verbindingsweggetje tussen de nieuwe verkaveling en de Herseltsesteenweg zonder medeweten van de stad had afgesloten”, zegt burgemeester André Peeters (CD&V). “Gelukkig konden we ingrijpen. Maar vanaf maandag 16 oktober gaat het wegje weer dicht en moeten de bewoners van de verkaveling via de Kerkstraat en de Oude Mechelsebaan rijden. We onderzoeken de mogelijkheid om de verkaveling na 16 oktober te kunnen ontsluiten naar de Oude Mechelsebaan.”

Burgemeester André Peeters dringt er bij het AWV op aan om beter te communiceren over de werken. “We hebben steeds alle betrokkenen tijdig ingelicht. Zo sturen we bij elke verandering of de start van een andere fase van de werken aan de Herseltsesteenweg een duizendtal brieven naar de omwonenden. Niet iedereen heeft immers internet en kan onze digitale nieuwsbrief lezen die we om de vier tot zes weken sturen naar al wie zich hiervoor inschrijft”, zegt woordvoerder Anton De Coster. “We zenden vandaag weer een nieuwsbrief uit naar 620 lezers, met onder meer de aankondiging van de herstellingswerken op de omleidingswegen, het frezen van de betonplaten zodat er minder trilling- en geluidshinder is, en de melding dat de rioleringswerken aan de Herseltsesteenweg zijn afgerond en ook alle huisaansluitingen zijn uitgevoerd.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio