SchermenSabelFlemish Open in gent

Internationale sabeltoppers tekenen present

Gent -

Enkele van de absolute toppers in het sabelschermen zakken op zaterdag 14 en zondag 15 oktober af naar de sporthal van de Hogeschool in de Gentse Sint-Denijslaan.

De ‘Flemish Open’ is stilaan een begrip geworden in de internationale schermwereld. Deze organisatie van de Sint-Michielsgilde is een sateliettoernooi binnen de Europese schermfederatie waarop belangrijke rankingpunten kunnen verdiend worden. Er kwamen inschrijvingen binnen uit Argentinië, Canada, Colombië, Israël, Mexico, Rusland, USA, Groot-Brittanië en tal van andere Europese landen.

“Uiteraard zijn ook alle Belgische sabeltoppers van de partij. Wijzelf kijken alvast uit naar de prestaties van Jules-Emile De Visscher en Alexandra Gevaert. Beiden zijn lid van onze club en het is een unieke kans om voor eigen volk te kunnen schermen tegen een internationale tegenstand”, vertelt Kathleen Kets namens de organisatie.

“We behouden de vertrouwde formule van een tweedaags evenement waarbij we ook oog hebben voor het aanstormend talent. Het is belangrijk dat ze kunnen aantreden in de sfeer van een groot toernooi.”

Zaterdag staat de ploegcompetitie centraal, die aanvangt om 12 uur. In de rand staan er ook wedstrijden voor pupillen en miniemen op het programma. Op zondag staan de individuele wedstrijden voor de toppers op het programma. De wedstrijden vangen aan om 10 uur en wie getuige wil zijn van de absolute hoogstandjes kan terecht voor de finales die aanvangen om 15 uur.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio