VOLLEYBAL BEKER VAN OOST-VLAANDEREN - DIRK VERMEERSCHGEVOK GENT

“Wij hebben nog progressiemarge”

Gent -

In de Beker van Oost-Vlaanderen gaat Gevok Gent een ronde verder nadat het een andere tweedeprovincialer Gimme Waasland Kruibeke B in eigen huis setloos achterliet.

“Even zag het er naar uit dat wij een spannende wedstrijd tegemoet gingen”, vertelt trainer-coach Dirk Vermeersch. “Vanaf set twee ging de thuisploeg receptioneel te vaak onderuit om nog van een wedstrijd te kunnen gewagen. Wij hielden de opslagdruk constant hoog en ofwel scoorden wij hierdoor rechtstreeks ofwel had de jonge thuisploeg het moeilijk een vlotte aanval op te zetten en konden wij dan wel gemakkelijk naar onze hoekaanvalsters die er gretig gebruik van maakten om te scoren.”

“In het tussenseizoen haalden wij een vijftal nieuwe speelsters in. Ikzelf was pas eind vorig seizoen teruggekeerd als trainer nadat ik eerder een stap opzij zette na een zwakke start. Er was dus werk aan de winkel. De integratie van de nieuwe speelsters verliep echter vlot en de sfeer binnen de ploeg wordt steeds beter. Wij kenden een goede voorbereiding en dat laat zich ook voelen in de competitie. Maar het seizoen is nog maar net begonnen. Wij moeten de voetjes op de grond houden, maar ik ben ervan overtuigd dat wij dit seizoen heel ver kunnen komen in tweede provinciale. Er is duidelijk nog progressiemarge. Wij hebben echter een jeugdige kern zodat regelmaat nog wel eens ontbreekt. Dat is nog een werkpunt, maar de kern is wel een stuk ruimer dan vorig jaar en dat zou nuttig kunnen zijn. Ik hou er momenteel wel een goed gevoel aan over en zie wel waar wij stranden aan het einde van de rit.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio