VolleybalKOVV-bekerVDK Gent C - Lotte Spanoghe wipt titelkandiaat Real Wetteren uit de beker

“Twee matchballen nodig”

“Twee matchballen nodig”

Lotte Spanoghe: “Onze wil om te winnen was zeer groot.” Foto: nic declercq

Gent -

In de strijd voor de KOVV-beker trof eersteprovincialer Gent met zijn ongeslagen reeksgenoot Wetteren een sterke tegenstander. Hoekaanvaller Lotte Spanoghe (18) en haar teamgenoten zetten echter een sterke prestatie neer en wonnen met 1-3.

Hoelang speel je al bij Gent C?

Lotte Spanoghe: “Het is mijn derde seizoen. Vroeger fungeerde ik als middenblokkker, maar nu ben ik hoekaanvalster. Welke positie ik inneem, is niet belangrijk. Als ik mag spelen, ben ik al tevreden. Ik mocht al VDK's B-team depanneren als middenaanvaller en bewees dat ik ook op dat niveau mijn mannetje kan staan. Voor mij gaat het er echterniet om zo hoog mogelijk te spelen. Ik wil vooral plezier beleven aan mijn hobby.”

Is de kern van de VDK C versterkt?

“Inzake kwaliteit en vaardigheid niet. De gemiddelde leeftijd van de groep is echter iets hoger. Daardoor hebben we meer ervaring. We hopen dan ook minstens zo goed te doen als de derde plek van vorig seizoen.”

Waren de resultaten al goed?

“Op de eerste speeldag verloren we met 1-3 van routinier Zele-Berlare Een week later versloegen we moeizaam nieuwkomer Assenede. Nadat we een 2-0 voorsprong uit handen gaven, klopten we Kalken met 3-2. Onze vijf op negen was bevredigend.”

Wie had een basisplaats?

“Opposite Silke De Waelle, setter Julie Ketels, libero Fien Coppens, de middenblokkers Elise Verschelde en Elke Roelandts en hoekaanvallers Lenka Byl en ikzelf. Sien Franssen (midden), Lore Van der Sichel (setter), Klara Wuyts (libero), Evelien Note en Sara Van Rossem (hoek) kregen echter invalbeurten.”

Wat verwachtte je van de bekermatch tegen Wetteren?

“Die ervaren ploeg is het tweede jaar op rij titelkandidaat. Onze wil om te winnen, was echter zeer groot. We hoopten met een collectief sterke prestatie te winnen en dat is gelukt.”

Hoe verliep de match?

“We sloegen vlug een kloof, maar Wetteren kwam terug. VDK moest zich nog reppen (23-25) om te winnen. Met Ketels aan de opslag gingen we in set twee meteen door naar 8-0. We verdubbelden dan ook vlot onze bonus, maar hadden in de derde beurt een dipje. Na Reals goede start werden we overklast (25-15). In de spannende slotset moesten we achtervolgen tot de tweede technische time-out en pas na twee matchballen stond onze 24-26-winst op het bord.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio