Ikea verkoopt vanaf vandaag zonnepanelen in ons land (en je hoeft die niet zelf in elkaar te puzzelen)

Ikea verkoopt vanaf vandaag zonnepanelen in ons land (en je hoeft die niet zelf in elkaar te puzzelen)

Foto: EPA-EFE

Meubelreus Ikea gaat vanaf vandaag zonnepanelen verkopen in ons land. Eerst online en vanaf eind januari ook in de acht Belgische warenhuizen van de Zweedse keten.

België is daarmee het vijfde land wereldwijd waar Ikea de zonnepanelen gaat verkopen, na het Verenigd Koninkrijk, Polen, Nederland en Zwitserland. Ikea kiest ervoor de panelen ook in België op de markt te brengen omdat ons land “hoge elektriciteitsprijzen kent, in combinatie met veel mensen die hun eigen woning bezitten”, zegt Catherine Bendayan, CEO van Ikea België.

Ikea ziet voldoende vraag in ons land en wil “met een betaalbaar aanbod” zonnepanelen voor iedereen toegankelijk maken. Ikea biedt twaalf zonnepanelen aan voor 4.370 euro (zonder btw). “Dat is 6 à 10 procent onder het marktgemiddelde”, aldus de meubelketen. Het gaat om een basisaanbod. Daarnaast voorziet Ikea ook in een duurder aanbod (4.900 euro) met krachtigere panelen en in een aanbod van design-zonnepanelen die in het dak worden ingebouwd (5.670 euro).

Niet zelf installeren

Ikea doet dat niet alleen. Het gaat daarvoor samenwerken met de internationale speler Solarcentury. Ikea zal de panelen online en in de winkels aanbieden, maar Solarcentury zal instaan voor een huisbezoek, de uiteindelijke installatie en administratie. De van oorsprong Britse firma gaat daarvoor in zee met een netwerk van lokale installateurs.

“We doen dit niet alleen om zaken te doen”, zegt Ikea. “Het maakt deel uit van ons groene beleid. We willen zonnepanelen betaalbaar en simpel voor iedereen maken. We verwachten veel interesse”, zegt de CEO van Ikea België.

Ikea wil wereldwijd de grootste speler worden in de verkoop van zonnepanelen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees