Entourage van Trump is vernietigend voor de president: “Hij krijgt de ene woede-aanval na de andere”

Entourage van Trump is vernietigend voor de president: “Hij krijgt de ene woede-aanval na de andere”

“Trump is een snelkoker die elk moment kan ontploffen”, klinkt het in zijn entourage. Foto: EPA-EFE

“Een snelkoker die elk moment kan ontploffen”, zo wordt de Amerikaanse president Donald Trump de laatste dagen omschreven door zijn entourage. De miljardair zou de kritiek die hij langs alle kanten krijgt niet langer meer pikken.

De Amerikaanse president Donald Trump zat aan de start van zijn ambtstermijn boordevol wilde ideeën. Maar nu stilaan blijkt dat het politieke systeem iets stroever werkt dan de man zelf zou willen, en dat bovendien zijn medewerkers niet altijd even hard in de pas lopen, krijgt de Amerikaanse president volgens zijn entourage steeds sneller woede-aanvallen. Zo zou hij kritiek op zijn bezoek aan Puerto Rico niet slikken. De bewering van een vooraanstaande Republikeinse politicus dat de president zijn land in een derde wereldoorlog aan het storten was, zou hem bovendien ziedend maken.

Afgelopen weekend ging hij op Twitter dan weer wild te keer tegen de Republikeinse senator Bob Corker, nadat die eerder had beweerd dat het Witte Huis veranderd was in een “dagcentrum voor volwassenzorg”: “Senator Bob Corker heeft me gesmeekt om hem te onderschrijven voor zijn herverkiezing in Tennessee. Ik heb NEE gezegd en hij heeft het niet gehaald”, aldus de president op Twitter.

Volgens de Amerikaanse krant The Washington Post vertoont de Amerikaanse president de laatste tijd wel meer dergelijke woede-aanvallen. Een medewerker van Trump zou hem zelfs vergeleken hebben met een “fluitende theepot”, eraan toevoegend dat wanneer hij geen stoom kan aflaten, “hij in een snelkoker kan veranderen die elk moment kan ontploffen”.

Koning Trump

“Ik ben helemaal niet verrast door deze berichten”, reageert professor Christina Greeg van de Fordham University in New York aan The Independent. “Trump heeft voordien nooit echt met mensen moeten samenwerken. Hij waande zich altijd als de koning.”

Volgens Greeg heeft Trump nog steeds niet door dat hij eigenlijk een dienaar van het volk is, en dat zijn entourage hem een betere president wil maken.

Entourage van Trump is vernietigend voor de president: “Hij krijgt de ene woede-aanval na de andere”
John Kelly kreeg een tijdje geleden een bolwassing van Donald Trump. Foto: AFP

Verbitterde stafchef

John Kelly, die in juli Reince Priebus opvolgde als stafchef van het Witte huis, heeft intussen zijn buik vol van het gedrag van zijn baas. Volgens het tijdschrift Vanity Fair heeft de relatie tussen Trump en zijn stafchef Kelly zelfs stilaan “onherstelbare schade” opgelopen. Zeker nadat de president een tijdje geleden zijn stafchef er stevig van langs zou gegeven hebben. Kelly had zoiets naar eigen zeggen tijdens zijn 35 jaar dienst nog nooit meegemaakt.

Het ongenoegen van Kelly was op een persconferentie in augustus dan ook heel erg zichtbaar. Het verbitterde gezicht van de stafchef sprak alvast boekdelen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S