Krachtvrouwen helpen nu ook ondernemers

Foto: David Van Hecke

Gent - Vivian Van Bremen, de ­dame achter Krachtvrouwen, en stylingcoach Sille Brouwer hebben de handen in elkaar geslagen om andere ondernemers te leren hoe ze zichzelf en hun bedrijf beter in de markt kunnen zetten.

Vivian Van Bremen is bekend als de persoon achter Krachtvrouwen, een organisatie die jonge weduwen helpt om na het verlies van hun partner de draad weer op te nemen en weer voluit voor het leven te gaan. Van Bremen vertrok vanuit haar eigen verhaal: in 2005 werd ze onverwachts weduwe en beviel ze dezelfde dag nog van haar tweede zoon. “Maar ik heb van mijn shit mest gemaakt en ben volop gaan leven. Door mijn ervaring te delen met anderen, gaf ik er een grotere betekenis aan.” 


Ondertussen heeft Vivian Van Bremen een netwerk van jonge, ondernemende weduwen. Vanuit haar ervaring als coach en met allerlei opleidingen achter de kiezen, stelde ze vast dat ze met haar verhaal ook andere ondernemers kan helpen.


Van Bremen, van oorsprong een Nederlandse die nu in Gent woont, kwam in contact met Sille Brouwer, ook al een Nederlandse die in Roeselare woont, leerden elkaar in Brugge kennen. “Nog meer toeval: we zijn zelfs allebei in hetzelfde ziekenhuis in Rotterdam geboren, met één jaartje verschil”, aldus Brouwer, die al jaren bezig is met het effect van kleuren en vanuit die ervaring stylingcoach werd.


Ruimte voor workshops


Tot voor kort werkten de beide dames afzonderlijk. Ze hadden ook niet echt een bedrijfs- en ontmoetingsruimte. “Maar nu we elkaar hebben gevonden, gaan we niet alleen onze krachten bundelen om ondernemers te leren hoe ze zichzelf en hun bedrijf beter in de markt kunnen zetten, maar huren we samen ook een gemeenschappelijke ruimte in Gent om workshops te kunnen aanbieden.”
Van Bremen en Brouwer werken vanuit Estate of Mind in de Burgstraat. Dat was vroeger een werkplek voor wisselende ‘bewoners’, maar nu wordt de ruimte permanent gedeeld door Van Bremen en Brouwer, een architect, een makelaar en een renovatie-ontwikkelaar.

www.krachtvrouwen.be en www.2BU.be

Burgstraat 38, Gent

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio