Beauty

BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology beantwoordt elke week een vraag over haar

ADVIES. Wat als ik allergisch reageer op haarverf?

ADVIES. Wat als ik allergisch reageer op haarverf?

Foto: Shutterstock

Al heel je leven of plots heel gevoelig voor haarkleuringen? Dat kan, maar gelukkig zijn er opties. BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology zet ze op een rij.

Een allergie kan van de ene dag op de andere ontstaan. Je kunt dus al jaren je haren in dezelfde kleur verven wanneer het product plots stoort. Sommige klanten nemen een lichte irritatie op hun hoofdhuid erbij omdat ze verknocht zijn aan hun kleur. Heb je veel last, maak dan een afspraak bij een dermatoloog. Een expert kan uitzoeken voor welk bestanddeel je precies allergisch bent. Soms kun je niet tegen een bepaalde kleurstof of parabeen, die niet in elke soort haarverf zit.

Geen paniek als je over de hele lijn allergisch bent voor de chemische bestanddelen van een kleuring. Misschien kun je wel tegen ontkleuren. Dat betekent dat je nog steeds voor een balayage mag kiezen, al krijg je daarmee geen grijze haartjes weg.

Je hebt ook biologische producten, die zijn gemengd met peroxide, en plantaardige kleuringen zoals henna. Het Eos-gamma van Wella op basis van kruiden- en plantenextracten hoort ook bij die laatste categorie. Actrice Veerle Dobbelaere is er dol op. Deze middelen werken als een kleurshampoo: je kunt je lokken er niet mee verhelderen, maar wel je eigen kleur intenser maken of tinten donkerder gaan. Ze verdoezelen grijze haartjes, al is de dekking niet zo sterk als met gewone haarverf. Bijwerken van de kleur is aangeraden na vier tot zes weken. Het voordeel: de tint vervaagt bij elke wasbeurt, je hebt dus geen duidelijke uitgroei.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees