Ellen vroeg enkele meisjes om wat stiller te zijn tijdens de voorstelling. Hun antwoord was niet wat ze had gehoopt

Ellen vroeg enkele meisjes om wat stiller te zijn tijdens de voorstelling. Hun antwoord was niet wat ze had gehoopt

Archiefbeeld uit de theatervoorstelling van ‘Dirty Dancing’. Foto: ISOPIX

Ze had haar zoon mee naar het theater genomen voor een voorstelling van ‘Dirty Dancing’. Enkele jongen meisjes wilden maar niet zwijgen tijdens de show en verstoorden de hele beleving voor de andere bezoekers. Ellen zou het zich echter berouwen dat ze hen aangemaand had stil te zijn.

Ellen Burke is een gepensioneerde vroedvrouw uit Liverpool. Ze had haar zoon Michael meegenomen naar een voorstelling van Dirty Dancing als beloning voor zijn goede punten. Achteraan in de zaal zaten een paar meisjes die duidelijk minder van de show genoten dan Ellen en haar zoon Matthew. Ze praatten luid en negeerden grotendeels wat er op het podium gebeurde.

Toen de 58-jarige moeder zich omdraaide naar de meisjes met de vraag om wat stiller te zijn, werd haar dat niet in dank afgenomen. “Ik had ze gevraagd stil te zijn en toen kwam een van de personeelsleden van het theater hen hetzelfde vragen. Een van hen draaide zich om en knipoogde heel overdreven naar me.”

“Op het einde van de show bleef ze in mijn weg staan tijdens het applaus dus ik vroeg haar wat ze deed. Toen goot ze een pint bier of cider over me heen. Ik probeerde het theater uit te komen en in de foyer, waar ze me een vuistslag gaf.”

“Toen ik op de vloer viel, kon ik meer dan een paar voeten voelen dat me stampte. Ze waren gek. Mensen probeerden hen van me af te halen en haastten zich om me te helpen, maar het enige meisje dat ik gezien heb, kon vluchten.”

Hoewel Burke degene is die achterbleef met blauwe plekken en verwondingen aan haar rug en schouder, zegt ze meer bezorgd te zijn om het effect dat het had op haar 16-jarige, autistische zoon.

“Matthew houdt van het theater. Hij heeft altijd van Grease gehouden en van Olivia Newton-John en zo is hij erin gerold. Ik ga al jaren naar het Empire Theatre, maar ik denk niet dat ik nu nog terugga. Ik zou graag denken dat ik sterk genoeg ben, maar daar durf ik niet zeker van te zijn.”

“Ik weet gewoon niet wat ik heb gedaan om dit te verdienen. Het was totaal buiten proportie, je verwacht dat niet in het theater. Ik heb nog nooit iemand geslagen in mijn leven, laat staan dat ik geslagen ben. Mijn zoon is geschrokken omdat hij vond dat hij had moeten helpen, maar hij heeft goed gehandeld. “

De politie is een onderzoek gestart naar de meisjes in kwestie maar ze zaten niet op de plaatsen waar ze voor betaalden en voorlopig leverden ook de bewakingsbeelden niets op.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees