Beauty

Dit razend populaire gezichtsmasker maak je gewoon zelf

Dit razend populaire gezichtsmasker maak je gewoon zelf

Foto: Instagram

Twee ingrediënten: meer heb je niet nodig om het gezichtsmaskertje te maken dat dankzij sociale netwerksite Reddit overal opduikt op het internet. Mix een beetje vloeibare honing met kurkuma en je gelaat krijgt volgens de vele fans een frisse en egale uitstaling. Snel en volledig ecologisch verantwoord.

De samenstelling van het masker lijkt nieuw, maar de gunstige effecten van de ingrediënten zijn eigenlijk al veel langer bekend. “Honing heeft natuurlijke anti-inflammatoire en antimicrobiële eigenschappen, waardoor het een uitstekende thuisbehandeling is voor schimmelinfecties, psoriasis, droge huid en zelfs brandwonden”, zegt dermatoloog Joshua Zeichner,verbonden aan het New Yorkse Sinai Ziekenhuis.

”Kurkuma is dan weer een antioxidant en anti-inflammatoir middel dat helpt om acne te behandelen, donkere vlekken te verlichten en fijne rimpels of lijnen te vervagen. De combinatie van de twee is, zoals te verwachten, erg gunstig”, voegt hij eraan toe. Voor iedereen trouwens, maar vooral mensen die last hebben van puistjes zijn er volgens de expert mee geholpen omdat het masker ontstekingen kan kalmeren.”

 

Een bericht gedeeld door Beckie (@oxbexoxo) op

Melkfilter

Voor wie het zelf wil proberen, is er geen officieel recept, maar met een halve koffielepel kurkuma en een halve theelepel vloeibare, natuurlijke honing zou je een mengsel moeten bekomen waarmee je een fijn laagje over je gezicht kunt smeren. Laat het tien tot twintig minuten inwerken en reinig je gezicht vervolgens met démaquillant . Let wel: de terracottakleur van de kurkuma kan je gezicht tijdelijk een dito schijn geven. Om dat te voorkomen, kan je een beetje melk aan het mengsel toevoegen waarmee je een soort buffer creëert.

Een beetje geduld

Verwacht geen wonderbaarlijk resultaat nadat je het masker één keer hebt aangebracht. De eerste signalen van een lichtere en gladde huid zijn pas zichtbaar na een paar weken als je het masker regelmatig gebruikt, zeg maar twee à drie keer per week. Niet tuk om zomaar honing of kurkuma op je gezicht te smeren, test het mengsel dan eerst uit in je nek of op je onderarm en kijk hoe je huid reageert.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees