Veel verontwaardiging over 'Vlaanderen zit vol'-affiche, tot blijkt van wie ze komt

Veel verontwaardiging over 'Vlaanderen zit vol'-affiche, tot blijkt van wie ze komt

Het was vreemd naar het werk rijden, vanmorgen. Op verschillende plaatsen hingen affiches van een man die boos in de lens kijkt. Daarnaast de woorden: “Vlaanderen zit vol”. Nu weten we wat de bedoeling ervan: 11.11.11 trapt haar campagne op gang.

De affiches stellen de vluchtelingencampagne in de kijker. Op dit moment worden de eerste overplakt met de volledige tekst: “Vlaanderen zit vol warme mensen die willen helpen’’ 11.11.11 onderstreept daarmee dat Vlamingen solidair zijn met vluchtelingen.

Lees verder onder de campagnespot.

Met de slogan verwijst 11.11.11 naar het feit dat het de armste landen zijn die de meeste vluchtelingen opvangen. 86% van de vluchtelingen wordt in ontwikkelingslanden opgevangen terwijl minder dan 9 % in de 6 rijkste landen terecht komt. Er is dus nog ruimte voor solidariteit met het Zuiden.

Vlaams begrip

8 op de 10 Vlamingen is ook bereid om te helpen. De Vlaming heeft begrip voor het feit dat mensen op de vlucht slaan en hun heil elders zoeken. “Ik zou vluchten als het leven van mezelf of mijn gezin elke dag in gevaar is”, luidt de boodschap in een peiling die 11.11.11. midden dit jaar afnam. Daaruit blijkt dat er een groot draagvlak is voor vluchtelingen in dit land. Het sterkt 11.11.11 bij haar eindejaarscampagne die op 16 september werd gelanceerd en die traditioneel haar hoogtepunt kent in de week voor 11 november.

De man die gefigureerd heeft op de affiche van de campagne is trouwens één van die vrijwilligers en is al 20 jaar actief voor 11.11.11.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees