Burenruzie escaleert: vrouw (70) ingesmeerd met hondenpoep, nadat ze chihuahua wegslingert

Burenruzie escaleert: vrouw (70) ingesmeerd met hondenpoep, nadat ze chihuahua wegslingert

Themabeeld. Foto: Shutterstock

In Nederland heeft een rechter zich gebogen over een slepende burenruzie. De strijd bereikte zijn absurde dieptepunt toen een man zijn bejaarde buurvrouw met hondenpoep insmeerde, nadat zij zijn chihuahua in de lucht gooide.

Een 70-jarige vrouw uit het Nederlandse Ossendrecht deed in juni aangifte tegen haar buurman A. S. vanwege mishandeling, meldt de regionale nieuwssite BN De Stem. Het euvel voltrok zich toen de buren elkaar troffen tijdens het uitlaten van hun honden.

Op het moment dat S. en zijn vrouw hun buur kruisten, begon de bejaarde dame aan de riem van één van hun honden -een chihuahua- te trekken, aldus de beklaagde. Daarop escaleerde de situatie. “Ze vond dat ze te weinig ruimte had om erlangs te gaan en pakte vervolgens onze chihuahua op en slingerde hem in de lucht”, aldus S. “Nou, dan is het niet gek dat ik mijn hond wil verdedigen.”

S. stelt dat zijn buurvrouw op hem in begon te slaan. Dat liet de man niet zomaar gebeuren, met als resultaat dat het gezicht van de vrouw met hondenpoep besmeurd werd. “Ik had op dat moment een zakje met flink wat poep in m’n hand en het kan best dat tijdens de worsteling uitwerpselen op de buurvrouw terecht zijn gekomen. Dat heb ik niet bewust gedaan.”

“Niet niks”

Over dit laatste uitte de officier van justitie woensdag zijn twijfels. “Uw buurvrouw zegt dat u dit wel met opzet deed. Ik vind iemand ondersmeren met hondenpoep niet niks. Ook de politie stelt dat mevrouw behoorlijk onder de uitwerpselen zat. Aan de andere kant begrijp ik dat u dit deed nadat uw hond werd aangevallen. In die zin was het noodweer.”

De zeventiger ontkent overigens dat ze het hondje door de lucht slingerde. Naar eigen zeggen zou ze daar niet toe in staat zijn door haar reuma. “Maar daarna hebben we foto’s van haar gemaakt terwijl ze stevige stukken hout aan het sjouwen was. Tja, dan kun je ook een hond van drie kilo tillen”, zegt de advocaat van S.

Avances

De relatie tussen de buren is al zeker acht jaar slecht. Volgens S. begonnen de problemen toen hij niet inging op de avances van de vrouw. Vervolgens vonden er allerhande incidenten plaats. Zo schold de vrouw S. uit voor “mankepoot” en zou ze zijn auto hebben bekrast. De advocaat van S. stelde dat de buurvrouw ook problemen heeft met andere omwonenden.

De rechter ontsloeg S. woensdag van rechtsvervolging. Dat wil zeggen dat de rechter de feiten bewezen acht, maar er geen strafoplegging volgt. “U heeft bewust gesmeerd, dat spul blijft niet zomaar hangen. Dat heeft u gedaan om te mishandelen. Wel geloof ik dat u dat deed uit noodweer, dus ik ontsla u van alle rechtsvervolging”, klonk het.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees