Dag van de Onthaalouder en Kinderverzorger

Nieuwe kinderopvangdienst voor 30 kleintjes in Burgstraat

Nieuwe kinderopvangdienst voor 30 kleintjes in Burgstraat

In groepsopvang De Nijntjes in de Moerenakker was het donderdag al een feestelijke dag Foto: if

Destelbergen - De voormalige site Kwartier Beervelde, aangekocht door de gemeente Destelbergen, krijgt stilaan haar invulling. Zo start er in april 2018 een nieuwe kinderopvang in de "witte villa" die nu nog dienst doet als strijkatelier. De was en de strijk verhuist op zijn beurt naar de Berghine.

"Het nieuw opvanginitiatief werkt met  groepsopvang, waarbij meerdere onthaalouders samenwerken. In de witte villa worden vier onthaalouders tewerk gesteld die werken met twee groepen van 16 baby's en peuters. Er is opvang van maandag tot vrijdag tussen 7 uur en 18 uur, en de prijs varieert volgens het inkomen van de ouders" zegt schepen van Kinderopvang Carolien Ongena (CD&V).

Praktisch zijn er op de locatie afzonderlijke speel- en slaapruimtes voor de kleintjes en een gemeenschappelijke tuin met toezicht van Kind en Gezin en de gemeentelijke kinderopvangdienst. Momenteel zijn daar in Destelbergen 15 onthaalouders actief bij. Samen zorgen zij voor een veilig en warm nest voor 120 kinderen. De Dag van de Onthaalouder en Kinderverzorger was donderdag een gepast moment om hen te verwennen met een mandje fruit en een broodplank.

Info over het initiatief via kinderopvang@destelbergen.be of op 09 218 92 58. Algemene gegevens leest u dan weer op www.kinderopvangdestelbergen.be.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio