Dagje shoppen en tattoo op kosten van de gemeente

Dagje shoppen en tattoo op kosten van de gemeente

Begeleidsters, burgemeester en schepenen tonen hun tattoo. Foto: ppg

Geetbets -

Naar aanleiding van de ‘Dag van de Kinderbegeleider’ gisteren heeft het schepencollege van Geetbets de kinderbegeleidsters van de buitenschoolse kinderopvang in de kijker. Alle begeleidsters kregen een afwasbare tattoo en een lunch, naast een dagje shoppen voor de vestigingen.

Het gemeentebestuur van Geetbets, zelf organisator van buitenschoolse kinderopvang in Rummen, Geetbets en Hogen, pakte op de Dag van de Kinderbegeleider uit met een origineel gebaar van dankbaarheid. Alle kinderbegeleiders, actief in de drie vestigingen van de kinderopvang, werden verrast met een afwasbare tattoo in de gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang Schuifaf in Rummen. Burgemeester Jo Roggen (Open VLD), de schepenen Chris Jamar (Open VLD) en Elke Allard (SP.A) en coördinator van de buitenschoolse kinderopvang Patricia Vansimpsen plaatsten de tattoo bij ‘de sterren van de dag’.

“Met de tattoos, een idee van Steunpunt Kinderopvang van de Vereniging van Steden en Gemeenten VVSG, willen we de kinderbegeleidsters waarderen voor hun dagelijkse inzet en enthousiasme. Het gaat om een ontwerp van Eva Mouton”, zei burgemeester Roggen.

Bon voor elke vestiging

Na het plaatsen van de tattoos trokken alle kinderbegeleidsters in groep naar de Ikea in Hasselt, om er, begeleid door burgemeester en schepenen, voor elke locatie speelgoed en interieurbenodigdheden aan te kopen voor de drie vestigingen van de buitenschoolse opvang aan Schuifaf Rummen, vrije basisschool Hupsakee Geetbets en vrije basisschool Te Velde Hogen.

“Fijn eens samen te zijn met alle collega's en voor een keer onder begeleiding van de politici”, stelde Hilde D'Exelle, bijgetreden door alle andere begeleidsters. Het gemeentebestuur schonk een bon van 100 euro aan elke vestiging om extra kinderspulletjes te kopen. “We kochten onder meer kinderkrukjes, rijdende opbergbakken en stiften”, klonk het enthousiast. Na een lunch werd het bezoek aan Ikea afgerond en begaven de kinderbegeleidsters zich terug naar hun vestiging om er de kinderen op te vangen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio