Gabriël (67) nog maar eens slachtoffer van vandalisme: “Het wordt mij allemaal te veel”

Het magazijn van Gabriël Rogge in de voormalige goederenloods van het station van Aarsele werd beklad met hakenkruisen. Foto: slr

Tielt -

Vandalen hebben opnieuw toegeslagen in de loods van Aarselenaar Gabriël Rogge. Op de muren is heel wat wansmakelijke graffiti aangebracht. Aan de hand van camerabeelden probeert hij nu de dader te vinden.

Gabriël Rogge (67) uit de Hogenhovestraat in Aarsele is opnieuw het slachtoffer geworden van vandalisme. De man huurt al meer dan 25 jaar de voormalige goederenloods in het stationsgebouw van Aarsele, die hij gebruikt als magazijn.

Deze week merkte hij wansmakelijke graffititekeningen op aan de muren. “Ik kon plots vanuit mijn woning zien dat er een swastika (hakenkruis) op de muur van het gebouw stond”, zegt Rogge. “Ik ging onmiddellijk kijken en zag dat iemand heel het gebouw had beklad met aanstootgevende tekeningen. Het is een zeer wansmakelijke daad. Ook een oplegger die hier vaak staat is aangepakt.” De feiten moeten afgelopen weekend gebeurd zijn.

Initialen

De gepensioneerde vakman wordt de pesterijen stilaan moe. Vorig jaar waren er drie pogingen tot inbraak in de loods. Daarbij werd het slot al eens geforceerd en werden de ramen ingegooid. De man denkt stilaan dat iemand het op hem gemunt heeft. “Het is vreemd, want op bepaalde tekeningen zijn de initialen van mijn naam te zien, dus ik vermoed dat ze op mij gericht zijn”, zegt Rogge. “Nochtans heb ik nooit problemen gehad met iemand. Ik zou dus echt niet weten wie dit zou doen. Om die reden vermoed ik ook dat het zeker iemand uit de buurt is.”

Hij zal de tekeningen nog enkele dagen laten staan en daarna zelf verwijderen. “Ik zal alvast veel schilderwerk hebben”, zucht hij.

Moestuin vernield

Op de koop toe werd vorig jaar ook zijn moestuin volledig vernield. Dat zou het werk geweest zijn van enkelingen in bezatte toestand. Toch zakt de moed hem in de schoenen. “Het wordt mij toch een beetje te veel. Intussen heb ik ook al camera’s laten installeren aan mijn loods.”

Op die beelden is te zien hoe een enkeling de camera verdraait. Rogge plaatste enkele foto’s daarvan op Facebook. Zo hoopt hij iemand te vinden die de dader herkent. Intussen is de politie ook al ingelicht.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees