Hij kon veertig kilometer lang uit de greep van de politie blijven, al die tijd zat zijn dochtertje braaf naast hem

Hij kon veertig kilometer lang uit de greep van de politie blijven, al die tijd zat zijn dochtertje braaf naast hem

Foto: Belga

Brugge -

Hij vluchtte veertig kilometer lang weg van de politie. Zijn dochtertje van twee jaar zat daarbij de hele tijd naast hem in de wagen. Het kostte de politie twee blokkades om hem te stoppen. “Hier konden doden gevallen zijn”, zegt de procureur.

Gunther V.O. (41) verscheen gistermorgen voor de correctionele rechtbank in Brugge. Nog maar eens, want de man is verre van een onbekende voor het gerecht. Hij zat al 9,5 jaar in de cel. En nu riskeert hij opnieuw een gevangenisstraf van achttien maanden. Deze keer voor de dollemansrit die hij begin februari van dit jaar hield. “Je hebt de politiemensen, uzelf, uw dochtertje en de andere weggebruikers in gevaar gebracht”, zei de procureur.

Die bewuste avond kreeg Gunther V.O. het aan de stok met zijn vriendin Carolien V.L. (30) in hun woning in Sint-Andries (Brugge). De twee leerden elkaar in de gevangenis kennen. Zij kreeg vijftien jaar cel omdat ze in 2007 een liefdesrivale had doodgestoken op café. De twee trouwden en kregen in 2015 een dochtertje.

Drugs

Maar een tijdje nadat ze buiten de gevangenis konden samenwonen, vermoedde Carolien (terecht) dat Gunther zich weer met drugs inliet.

“Ze confronteerde hem daarmee en er ontstond ruzie”, zei de procureur in de rechtbank. “Gunther V.O. gaf zijn vrouw een kopstoot en zette zijn dochtertje op de passagierszetel van de wagen zonder gordel. Hij gaf aan dat hij zich samen met haar kapot zou rijden. De politie werd gewaarschuwd en zette onmiddellijk de achtervolging in. Daarbij haalde de man snelheden tot 180 kilometer per uur.”

Wegblokkades

Op de E40 in Aalter moest de wegpiraat stoppen voor een wegblokkade. Twee agenten stapten op de wagen toe met getrokken pistolen. Toen ze zagen dat de man zijn dochtertje op zijn schoot had, staken ze die weer weg. Daarop drukte Gunther V.O. het gaspedaal in. De agenten moesten wegspringen. Zij kwamen gisteren ook naar de rechtbank. “Niet om ons burgerlijke partij te stellen. Wel om te vragen om een duidelijk signaal te geven dat geweld tegen politiemensen niet hoort”, klonk het.

De dolle rit eindigde in een wegblokkade in Zwijnaarde. De agenten moesten wel de ruit van de auto inslaan om het huilende meisje te bevrijden. Advocaat Mathieu Langerock verdedigde Gunther V.O. gistermorgen in de rechtbank. “Hij schaamt zich dood”, klonk het. “Hij beseft dat hij er goed van af is gekomen. Zijn vrouw heeft hem een tweede kans gegeven en hij laat zich nu behandelen voor zijn agressieprobleem. Wij zouden dan ook eerder een werkstraf willen vragen.” Vonnis op 16 november.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees