Meerderheidsraadslid Patrick Dierick stapt op uit gemeenteraad: “We worden te weinig erkend”

Patrick Dierick neemt met onmiddellijke ingang ontslag. Foto: IF

Kruishoutem -

Gemeenteraadslid Patrick Dierick (CD&V) neemt met onmiddellijke ingang ontslag uit de Kruishoutemse gemeenteraad. Burgemeester en partijgenoot Joop Verzele (CD&V) is erg geschrokken van het nieuws.

Raadslid Patrick Dierick (63), lid van de meerderheid in de gemeente, mailde donderdag zijn ontslag naar zijn collega’s en naar de pers. “Ik heb het moeilijk met de manier hoe het schepencollege met zijn raadsleden omgaat”, zegt hij.

“Ze erkennen ons te weinig, er is te weinig communicatie naar ons. We werden een paar keer op de gemeenteraad voor voldongen feiten geplaatst. De witte villa, de subsidie aan het eicomité kwamen plots ter sprake zonder enig overleg. De druppel voor mij is mijn niet aanduiding als vertegenwoordiger voor het PWA. Ik gaf op de raad van 9 oktober heel wat uitleg, ik deed de voorbereidende vergaderingen maar bij de aanduiding werd ik aangeduid als plaatsvervanger. Ik ben 22 jaar voorzitter geweest van de plaatselijke PWA, ik hielp mee aan de voorbereiding van het nieuwe project Wijkwerken om werkzoekenden vooruit te helpen. Deze niet aanduiding is een gebrek aan waardering en respect vanwege het college van burgemeester en schepenen. Het was de druppel, mijn emmer is vol en ik stop onmiddellijk als raadslid. Er gebeurden deze legislatuur te veel zaken die ingaan tegen mijn visie van de democratie.”

Erg geschrokken

Patrick Dierick zat in de gemeenteraad sinds 1989. Burgemeester Joop Verzele is erg geschrokken van het nieuws. “Hij had mij zijn ontslag gisteren (woensdag, nvdr.) laten weten. Ik ben daar erg van geschrokken. Ik begrijp het niet, ik heb hem ook een email gestuurd om er nog eens over samen te zitten, maar ik kreeg geen reactie. Ik schrik ook dat hij zijn ontslag al naar de pers gestuurd heeft. Wat is er gebeurd? Voor de PWA werken we nu samen met andere gemeenten in de Vlaamse Ardennen. De afspraak is gemaakt dat elke gemeente zijn OCMW voorzitter afvaardigt, Patrick is geen OCMW-voorzitter, dus hebben we hem als plaatsvervanger aangeduid. Vooraf heeft hij ons niks gezegd dat hij het daar niet mee eens was. Hij neemt ons ook de twee punten kwalijk die we bij hoogdringendheid op de agenda hebben laten plaatsen. Dat is niet gebruikelijk in Kruishoutem, maar elders gebeurt dat geregeld. Het was nu eenmaal dringend. We hebben echt geen ruzie, nooit gehad, hij was voor mij een zeer waardevol gemeenteraadslid en zeer loyaal naar de partij. Ik snap het niet, ik heb het er erg moeilijk mee. Het raakt me diep.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio