voetbal1ste provinciale - Jonas VervaetKVE Drongen

“We moeten wedstrijd sneller beslissen”

Gent -

“De voorbije weken slikten we veel tegendoelpunten, maar die nul op negen geeft toch een vertekend beeld van onze prestaties”, nuanceert doelman Jonas Vervaet de mindere resultaten van Drongen. “Dit is uiteraard geen fijne periode, maar dat hoort er nu eenmaal bij wanneer je kiest voor het vak van doelman. Anderzijds mogen we ook niet vergeten dat we met wat geluk gemakkelijk zes punten meer konden oogsten. In dat geval tel je dertien punten en dan was er helemaal niets aan de hand.”

“Onze laatste twee wedstrijden hadden we zomaar kunnen winnen, maar we laten het telkens na om de wedstrijd sneller te beslissen.”

Ondanks de drie opeenvolgende nederlagen blijft keeper Vervaet optimistisch gestemd over de winstkansen van zijn team komende zondag tegen Dendermonde:

“Natuurlijk is het balen als je telkens met lege handen achterblijft, maar tegen Dendermonde moet het anders. Als doelman is het soms bijzonder ondankbaar omdat je een puike wedstrijd afwerkt, maar dan toch kansloos bent bij sommige situaties. Ik ben echter oud en ervaren genoeg om daarmee om te kunnen gaan.”

“Het wordt tegen Dendermonde echt zaak om terug scherp aan de wedstrijd te beginnen en ook eens echt de macht te grijpen in zo'n partij. Als je een voorsprong al eens meer kunt uitdiepen, bouw je vanzelf vertrouwen op en dan kun je uiteindelijk ook een duel in een beslissende plooi leggen.”

“We moeten dit weekend de koppen bij elkaar steken en een gepaste reactie tonen en dan ben ik er zeker van dat we de drie punten thuis kunnen houden.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio