VOLLEYBALSUPERCUPASTERIX AVO BEVEREN - VDK GENT - De 19-jarige Gentse topscorer Laure Flament zit met een dubbel gevoel

“Beslissende vijfde set was zoveel mooier geweest”

“Beslissende vijfde set  was zoveel mooier geweest”

Laure Flament: “Als je er zo lang voor vecht, komt verlies dubbel zo hard aan.” Foto: nic declercq

Gent -

De hoofdtribune van de Edugo Arena was woensdagavond aardig gevuld voor de Supercup bij de vrouwen tussen landskampioen en bekerwinnaar Asterix Avo Beveren en verliezend bekerfinalist VDK Gent.

Een supercup die uiteindelijk naar Asterix AVO ging, maar niet zonder slag of stoot. In de tweede set was de suprematie duidelijk. De eerste set had Asterix na een spannende strijd in money time uit handen gegeven en in de vierde set liet het Gent terugkomen vanuit een 10-1 voorsprong om dan bij 24-17 elf matchballen niet af te maken. Gent kwam zelfs eerst aan een setbal, vooraleer Asterix met 35-33 marathoncijfers de match in zijn voordeel besliste.

“Een beslissende vijfde set was zoveel mooier geweest”, zuchtte de immer blozende jonge receptie-hoekaanvalster Laure Flament, die met 16 punten de topscorer van haar team was.

“Als je zolang vecht om een 24-17 achterstand om te buigen in een 28-29 setbal, dan komt het dubbel zo hard aan om uiteindelijk toch met 35-33 te verliezen. Wij hebben gestreden tot het laatste punt. Ook in de derde set hebben wij vijf setballen overleefd. Dichter kan je er niet bij zijn. Ontgoocheling haalt dan ook de bovenhand.”

Hoe zwaar woog de afwezigheid van de nog altijd geblesseerde Nederlandse aanwinst Celine Keijser?

“Wij moeten roeien met de riemen die wij hebben. Hopelijk komt Celine zo snel mogelijk terug, maar zij is er al een hele tijd niet bij. Daar moeten wij ons niet achter wegsteken.”

“De wedstrijd verdiende zeker geen schoonheidsprijs, bij geen van beide ploegen, maar de spankracht op het einde van elke set maakte wel veel goed. De vele opslagmissers en de paar misverstanden moeten wij zo snel mogelijk vergeten en die in de competitie zo veel mogelijk achterwege laten.”

Tevreden over je eigen wedstrijd? Jij bent uiteindelijk de topscorer van je eigen team.

“Volleybal blijft een ploegsport. Uiteindelijk win of verlies je als ploeg. Ik voel mij goed in mijn vel bij Gent en hoop nog een sterk seizoen te spelen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio