voetbal2de amateurklasseKSV Bornem - KRC Gent - Doelman Jordy Maes slikt zestien doelpunten in zes wedstrijden

“Ik lig er wakker van”

“Ik lig er wakker van”

Jordy Maes: “Als doelman is het frustrerend om zoveel tegendoelpunten te slikken.” Foto: Marc Van Hecke

Gent -

Voor het seizoen sprak het Gentse clubbestuur grote ambities uit, maar na zes speeldagen flirten de Ratjes met de rode lantaarn. “Het wordt stilaan echt van moeten”, beseft ook Racing-doelman Jordy Maes, die zich al 16 keer mocht omdraaien.

“We hebben onze start volkomen gemist. Tegen Petegem mochten we nog geen mirakels verwachten, omdat we toen nog maar amper met onze nieuwe coach hadden getraind. Tegen Bornem, dat net boven ons staat, moeten we wel voluit voor de drie punten gaan. De nieuwe coach legt uiteraard zijn eigen accenten. Yves Van Der Straeten legt de klemtoon toch duidelijk op organisatie en mentaliteit.”

“Als we zondag zijn instructies naar behoren kunnen uitvoeren, dan zit er volgens mij zeker een zege in. We mogen in geen geval naar Bornem afreizen met angst. We moeten als groep ons beste niveau halen. De individuele fouten die ons de voorbije weken de das om deden moeten eruit. We moeten echt meer volwassen gaan voetballen.”

Ondertussen stijgt de druk inderdaad week na week, het ambitieuze KRC Gent moet dringend punten pakken om die negatieve spiraal te doorbreken.

“We staan op de veertiende plaats en dat is ruim onder de verwachtingen. Dit hoort echt niet bij een club als KRC Gent. We zijn door het clubbestuur verwend en ook de fans staan altijd achter ons. We hebben dan ook dringend iets goed te maken.”

“In de komende vijf weken hopen we wat punten te sprokkelen, maar we moeten daar nu ook geen concreet cijfer op plakken. Zo volgen er nog meer moeilijke duels, want er zijn geen makkelijke opponenten in onze reeks. Daarom moet iedereen telkens het beste van zichzelf geven”, aldus de 23-jarige Gentse doelman.

“Als doelman is het frustrerend om zestien tegendoelpunten te slikken in zes duels. Dat is nooit fijn. Je probeert telkens de nul houden maar als je dan drie goals of meer slikt, lig je toch wel wakker 's nachts. Wees gerust, de spelers beseffen ook wel dat het beter moet, het helpt ook niet om hen terecht te wijzen. We kunnen enkel maar hard werken en steeds weer het beste van onszelf eisen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio