ATLETIEK BK EKIDEN BRUSSEL

Ekiden lokt opnieuw ruim 8.000 lopers

Ekiden lokt opnieuw ruim 8.000 lopers

Eva Galle. Foto: kms

Brussel -

Zaterdag is de Brusselse Ekiden, die met Adecco een nieuwe titelsponsor kreeg, in en om het Koning Boudewijnstadion aan zijn 14de editie toe. In totaal schreven 1.370 teams van elk zes lopers in, goed voor meer dan 8.000 deelnemers.

Bij de officiële atletiekclubs wordt daarenboven om de nationale titels gestreden. Die gingen vorig jaar bij de mannen naar Racing Gent, bij de vrouwen naar AV Lokeren. DCLA, dat bij iedere editie een podiumplaats wist te veroveren, pakt onder meer uit met Kim Geypen en Eva Galle, zondag nog brons op het BK marathon in Eindhoven.

“Ja, ik ken het parcours in het Park van Laken”, aldus Galle, die de strook van 10 km voor haar rekening neemt. “De pittige klimmetjes zijn niet mijn ding, maar kunnen wel tellen als voorbereiding op het veldloopseizoen. Waar we in het klassement met ons team gaan uitkomen, weet ik natuurlijk niet, maar we zullen zeker hard doorlopen.”

Misverstand

In Eindhoven was Galle niet onverdeeld gelukkig met haar marathonloop. “Omwille van een misverstand bij de organisatie was mijn bevoorrading op een andere tafel terechtgekomen, met als gevolg dat ik het tot de 20ste kilometer met water moest stellen.”

“Ik liep daarbij zo'n achterstand op mijn schema op dat ik er halfweg aan dacht om er de brui aan te geven. Ik kwam uiteindelijk op een eindtijd van 2.48.10 uit, maar het was de bedoeling zes minuten sneller te lopen.”

Voor de totaalzege kan het Olympic Running Team zichzelf op de erelijst opvolgen. Onder de naam Team Calipage Craft starten Isaac Kimeli, Simon Debognies, Thomas De Bock, Robin Hendrickx, Riken Ost en Stijn De Vulder als uitgesproken favoriet. Zelfs de betere Belgische duatleten nemen er de handschoen op. Hun team bestaat uit Seppe Odeyn, Angelo Vandecasteele, Glen Laurens, Vincent Bierinckx, Jan Petralia en Jonathan Wayaffe.

Voor de meeste deelnemende teams staan geen grote belangen op het spel. Sfeer, gezelligheid en teamspirit staan centraal. De start wordt om 13 uur voor het stadion gegeven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio