Extra toezicht op stedelijke begraafplaats na diefstallen

Extra toezicht op stedelijke begraafplaats na diefstallen

Foto: Archiefbeeld DV

Mechelen -

Er komt de komende weken meer toezicht aan de stedelijke begraafplaats in Mechelen. De voorbije dagen zijn er enkele bloemstukken en vazen gestolen.

Schepen van Burgerzaken Marc Hendrickx (N-VA) kan allerminst lachen met de diefstallen. “Het is ronduit schandalig en volkomen ontoelaatbaar”, zegt hij. “De verantwoordelijken van de begraafplaatsen meldden me dat er de jongste tijd opvallend meer diefstallen zijn. Daar willen we nu paal en perk aan stellen. Nu Allerheiligen in aantocht is en er heel veel bloemstukken op de graven worden gelegd, wordt het kerkhof extra in de gaten gehouden door gemeenschapswachten of de wijkinspecteur.”

Zowel de schepen als de politie doen nu een oproep om diefstallen aan te geven. “Het is belangrijk voor het onderzoek en ook om de omvang van de feiten in kaart te kunnen brengen”, klinkt het. “Ook mensen die iets verdachts zien op het kerkhof doen er het beste aan om dat onmiddellijk te melden aan de politie of verantwoordelijke van het kerkhof. Sociale controle is heel belangrijk en door een snelle melding is de pakkans ook groter”, zegt Hendrickx.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio