2,5 jaar lang lag slachtoffer van moord dood in haar bed. Nu is ze pas gevonden

2,5 jaar lang lag slachtoffer van moord dood in haar bed. Nu is ze pas gevonden

Stockbeeld. Foto: Shutterstock

Een rottende geur kwam uit de slaapkamer van de 68-jarige Marie Conlon in Belfast, toen de politie vrijdag bij haar deur arriveerde. Binnen vonden ze de bewoonster dood op haar bed. Forensische experts zeggen dat ze daar wellicht al van januari 2015 ligt. Al meer dan 2,5 jaar dus.

Het was pas toen enkele buren zich zorgen maakten om de 68-jarige vrouw dat er enkele agenten op zoek gingen naar Marie Conlon. De vrouw woonde in een flat in Larkspur Rise, tussen de mensen, maar met weinig sociaal contact. Of zo dachten de buren toch.

Al 2,5 jaar

Totdat de politie de deur inbeukte op zoek naar de bewoonster. In werkelijkheid was de vrouw al 2,5 jaar geleden vermoord, zo bleek. Haar lijk lag op haar bed, terwijl enkele van haar bezittingen gestolen bleken te zijn.

“We probeerden al talloze keren om haar te contacteren. Per telefoon of op andere manieren. Maar ook al was het meer dan twee jaar geleden dat iemand van ons haar hoorde, toch dachten we nooit aan het feit dat ze misschien gestorven zou zijn. Ze was een heel onafhankelijke vrouw”, reageerde haar familie. “Pas nu blijkt het ondenkbare werkelijkheid te zijn.”

“Heel geliefd”

De familie van Marie Conlon blijft verdwaasd achter. “We zijn gechoqueerd om te moeten vernemen dat onze geliefde zus op die manier om het leven is gekomen. De dramatische omstandigheden van haar dood maken het voor ons enorm moeilijk te begrijpen en te accepteren”, laten ze weten aan de lokale media. “Marie was heel geliefd en we zullen met ons allen de tijd moeten nemen om te rouwen.”

De politie van Belfast kon woensdag een 23-jarige man arresteren. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de moord op de 68-jarige vrouw. Verder zou hij ook verdacht worden van inbraak en roof.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees