Burgemeester kan absoluut niet lachen met radiospot: "Hier is zelfs geen Lidl meer"

Burgemeester kan absoluut niet lachen met radiospot: "Hier is zelfs geen Lidl meer"

Foto: slr

Wingene -

In een nationale radiospot van supermarktketen Lidl is te horen hoe mensen een citytrip naar Zwevezele willen maken omdat daar veel varkens zitten. Dat valt niet in goede aarde bij de Wingense burgemeester Hendrik Verkest.

“Zwevezele, thuis van vele gastvrije Zwevezelenaars en nog meer varkens. Als zij horen dat je naar de Lidl bent geweest gaan ze zeggen: ‘Tis stief goed wi!’. De Zwevezelenaars hé, niet die varkens.” Met deze uitspraak in het spotje kan de burgemeester niet lachen. De radiospot maakt deel uit van een campagne voor het kwaliteitslabel van varkensvlees. “Het komt over alsof ze de Zwevezelenaars vergelijken met varkens, dat vind ik zeer wansmakelijk”, zegt burgemeester Hendrik Verkest (CD&V, foto).

“Waarom ze precies voor Zwevezele kiezen, is me een raadsel. Varkenskwekers hebben ze toch overal. Daarnaast heeft Lidl zijn laatste vestiging enkele jaren geleden hier weggehaald, dus dat maakt het toch wat pijnlijk.”

Volgens de winkelketen Lidl was het zeker niet de bedoeling om de inwoners van de Wingense deelgemeente te beledigen. “Zwevezele klinkt goed in de oren en het West-Vlaams taaltje vinden we leuk”, zegt Isabelle Colbrandt, communicatieverantwoordelijke van Lidl.

“Het is nu eenmaal een feit dat er veel varkenskwekers wonen in die streek. Hiermee wilden we niemand tegen de borst stoten.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees