Dit koppel heeft het verpest voor iedereen die op befaamd idyllisch eiland wil trouwen

Dit koppel heeft het verpest voor iedereen die op befaamd idyllisch eiland wil trouwen

Foto: FB/Shutterstock

Een prachtig eiland met azuurblauwe baaien, unieke stranden en parelwitte huisjes. De perfecte plek om in het huwelijksbootje te stappen, zo denken veel binnenlandse en buitenlandse koppels over Rhodos. Aartsbisschop Kyrillos heeft echter besloten om alle aanvragen voor een trouwpartij van buitenaf vanaf nu af te ketsen, nadat een Brits koppel een opmerkelijke foto maakte op het eiland.

Matthew Lunn (27) en zijn kersverse echtgenote Carly (34) uit Birmingham vonden het een geweldig idee om een unieke foto te nemen op hun trouwfeest. Die moest “compatibel zijn met hun typische gevoel voor humor” vonden ze. Daarom trok Matthew zijn broek naar beneden en bukt Carly zich voor zijn kruis in haar trouwjurk, om in een wel heel suggestieve pose vereeuwigd te worden in een foto.

“Een briljante foto”, zo vindt Carly zelf. Aan The Mirror vertelt ze hoe ze op het idee kwamen. “We hadden voor de grap gezegd dat we het zouden doen, maar toen we op het punt stonden om te trouwen besloten we het echt waar te maken.” De foto ging in een mum van tijd viraal. Op sociale media wordt er honderduit gelachen met de onconventionele trouwfoto.

Alle buitenlandse huwelijken afgeschaft

Dit koppel heeft het verpest voor iedereen die op befaamd idyllisch eiland wil trouwen
De kerk van de heilige Paulus in Lindos, Rhodos. Foto: Shutterstock

Maar de aartsbisschop van het heilige oord waarin ze trouwden, ziet er de humor niet van in. Integendeel. Kyrillos heeft besloten om alle buitenlandse trouwpartijen in het populaire klooster van de heilige Paulus te schrappen. Honderden koppels moeten nu plots een andere plek zoeken voor hun droomhuwelijk.

Burgemeester van het schilderachtige witte dorpje Lindos, Giogros Eleftheriou, is het helemaal eens met die drastische beslissing: “We zijn Grieken en we koesteren onze tradities en heilige plekken. We kunnen echt niet toestaan dat dit wansmakelijke gedrag nog langer zou zegevieren.”

Dat hij daarmee de harten breekt van verschillende bruidjes in spe, heeft hij al gemerkt. “Ik heb al immens veel bruiden uit Groot-Brittannië aan de lijn gehad, die in tranen uitbarsten. Het koppel dat hiervoor verantwoordelijk is, moet zich schamen. Dat doe je ook niet in je thuisland voor een Britse kapel, een Joodse tempel of een islamitische moskee...”

Ook Nederlanders wagen zich eraan

Het verhaal van de suggestieve foto klinkt wellicht bekend in de oren. Een week geleden dook er immers ook een beeld op bij onze noorderburen, dat een gelijkaardig pikant portret toonde. “Sommige bruidsparen kunnen niet wachten tot het feest voorbij is om lekker rustig naar de suite te gaan en daar een verpletterende huwelijksnacht te beleven”, schreef fotograaf Michel Klooster destijds bij de zijn op zijn Facebookpagina.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees