Uitbaatster crèche Cococinelle doorverwezen naar correctionele rechtbank voor slagen en verwondingen

Uitbaatster crèche Cococinelle doorverwezen naar correctionele rechtbank voor slagen en verwondingen

Foto: PMA

Waregem -

De 39-jarige uitbaatster van kinderdagverblijf Cococinelle is door de raadkamer doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Daar zal ze zich voor de rechter moeten verantwoorden voor de mishandeling van een twintigtal kindjes.

Van 2011 tot 2016 zouden er diverse feiten van mensonterende omstandigheden, bedreigingen en slagen en verwondingen gepleegd zijn in de Waregemse kinderopvang. Er zou sprake zijn van een twintigtal slachtoffers. De uitbaatster van het kinderhotel werd tijdens het onderzoek enige tijd aangehouden, maar is ondertussen vrij onder voorwaarden.

Nadat Kind en Gezin begin augustus het strafonderzoek inkeek, schorste de overheidsinstantie de vergunning van het kinderhotel, omwille van “ernstige indicaties dat de veiligheid en het welzijn van de kinderen in het gedrang zijn”. Er verbleven 38 kinderen, die elders opvang moesten zoeken.

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk vroeg de verwijzing van de uitbaatster naar de correctionele rechtbank. De raadkamer is die vraag nu gevolgd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees