Mode

Dijlaarzen zijn een trend, maar wanneer zijn ze te sexy?

Dijlaarzen zijn een trend, maar wanneer zijn ze te sexy?

Fendi / Moschino / Balmain / Isabel Marant Foto: Catwalkpictures

Van Fendi tot Balmain en de extreme versie van Vetements: de modehuizen schuiven dijlaarzen naar voor als dé trend van het najaar. Altijd sexy, maar de grens met fout is dun. BV-stylist Jody Van Geert wijst je de gulden middenweg.

“Met dijlaarzen ga je sowieso de pittigere toer op, maar het hoeft daarom niet vulgair te zijn. Aan jou om de look uit te balanceren zodat het geheel stijlvol wordt. Of je nu een beetje been toont of niet: beide aanpakken kunnen mooi zijn. Zwarte exemplaren met een zwarte panty eronder, bijvoorbeeld, gaan je benen optisch verlengen”, zegt Jody. “Vandaag bestaan er ook veel statement laarzen in opvallende kleuren of met een uitgesproken print, zoals gezien bij Balenciaga en Vetements. Met echt opvallende modellen experimenteer je best als je iets groter bent. Combineer de eyecatcher bij voorkeur sober met zwart voor een echte fashion look. Toch zin in kleur, maar heb je jouw lengte niet mee? Ga dan voor ton sur ton”

Dijlaarzen zijn een trend, maar wanneer zijn ze te sexy?
Balmain / Vetements / Zara Foto: Insatgram

Als je in de winkel overknee of dijlaarzen past, kan je je afvragen wanneer je ze zal dragen. Volgens Jody is geen gelegenheid ongepast om ermee voor de dag te komen, mits een aangepaste styling. “Lakleren dijlaarzen moet je niet aantrekken als je bij de bank werkt, die zijn leuker voor een avondje uit. Maar een hoge laars in een discrete kleur zoals bordeauxrood, donkergroen, donkerbruin of zwart laat zich uitstekend combineren met een kokerjurk. De laarzen over een skinny jeans dragen kan ook mooi zijn. De hak bepaalt sterk het effect van de laars: een platte laars of model met blokhak komt anders over dan boots met naaldhakken”, klinkt het. Draag je de dijlaarzen voor een avondje uit, dan kan het volgens Jody al iets wilder. “Combineer het met een los bovenstuk. Het contrast tussen de laars en het slobberige is wel leuk. Het is high fashion en daardoor wordt het geheel verrassend. Bekijk het zo: mode draait vooral om plezier maken.”

Dijlaarzen zijn een trend, maar wanneer zijn ze te sexy?
Foto: Instagram

Plaats gemaakt in de schoenenkast voor dijlaarzen? Deze tips helpen je in de winkel en voor de spiegel.

- Heb je een breder bovenbeen, ga dan voor laarzen met stretch in. Leder geeft soms niet mee, laarzen in duikstof of sokstijl of met een lintje achteraan zijn dan een betere keuze.

- Als je met laarzen inzet op kleur en hakken, houd de rest dan sober. Rode laklaarzen met een luipaardprintje erboven, dat is erover.

- Houd er rekening mee dat het geen makkie is om de perfecte overknees of dijlaarzen te vinden. Je kunt ze immers niet in hoogte kiezen. Pas tot je de juiste lengte voor je figuur hebt gevonden, zo voorkom je dat de bovenste rand net op je knieschijf zit in plaats van erboven.

- Als je de laarzen draagt met een lange jurk of rok, al dan niet met split, weet dan dat rechtstaan het comfortabelst is. Ga je zitten met deze combinatie, dan krijg je stofjes die over elkaar wrijven.

Dijlaarzen zijn een trend, maar wanneer zijn ze te sexy?
1. Bordeaux laarzen - Zara - 59,95 euro / 2. beige laarzen - H&M - 49,99 euro / 3. zwarte laarzen met blokhak - Buffalo - 99,95 euro / 4. laarzen met slangenprint - Nasty Gal - 90 euro / 5. blauwe laarzen - River Island - 87 euro / 6. gele laarzen - Balenciaga - 1045 euro / platte laarzen - Jonak - 124,95 euro

Voor alle duidelijkheid: deze look is te vermijden:

Dijlaarzen zijn een trend, maar wanneer zijn ze te sexy?
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees