België vaardigt elfkoppige selectie af naar EK baanwielrennen in Berlijn

België vaardigt elfkoppige selectie af naar EK baanwielrennen in Berlijn

Ayrton De Pauw Foto: Photo News

De Belgische wielerbond heeft vrijdag de selectie bekendgemaakt voor het EK piste, dat van 18 tot 22 oktober plaatsvindt in Berlijn. Bondscoach Peter Pieters selecteerde elf renners. Zowel bij de mannen als de vrouwen komt er een team in de ploegenachtervolging aan de start en neemt een landgenoot deel aan de sprintcompetitie.

Bij de mannen zal Ayrton De Pauw aantreden in de sprint. Het achtervolgingsteam wordt gevormd door Kenny De Ketele, Moreno De Pauw, Lindsay De Vylder, Gerben Thijssen en Sasha Weemaes. Nicky Degrendele verdedigt de Belgische kleuren in de sprint bij de vrouwen. In de achtervolging bestaat de ploeg uit Gilke Croket, Annelies Dom, Lotte Kopecky en Saartje Vandenbroucke.

Op het vorige EK, in 2016 in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines, veroverde België zes medailles: een keer goud (Jolien D’hoore/Lotte Kopecky in ploegkoers), drie keer zilver (De Ketele en D’hoore in puntenkoers, Degrendele in keirin) en twee keer brons (De Ketele/Moreno De Pauw in ploegkoers, Kopecky in omnium).

Corrigeer