Breese militair (23) krijgt geen straf voor slagen tijdens caféruzie in Bocholt

Breese militair (23) krijgt geen straf voor slagen tijdens caféruzie in Bocholt

Foto: Tom Palmaers

Bocholt / Bree -

Een 23-jarige paracommando uit Bree moest zich voor de rechtbank in Tongeren verantwoorden voor slagen aan een man tijdens een fuif in Bocholt. Tijdens een ruzie kregen de twee het aan de stok. De twintiger kreeg uiteindelijk opschorting van straf zodat zijn militaire carrière niet in het gedrang gebracht zou worden.

Tijdens een carnavalsfuif in Bocholt op 9 februari 2016, liep een banale caféruzie zwaar uit de hand. De 23-jarige para kwam terecht in een gevecht met verschillende personen. Een van hen liep tijdens de schermutseling een gebroken oogkas, kaakbeen en neus op. Het slachtoffer uit Opglabbeek was vier maanden arbeidsongeschikt en krijgt een schadevergoeding van ruim 5.000 euro.

De militair ontkende elke betrokkenheid. “De zogenaamde getuigen van de feiten zijn allemaal vriendjes van het slachtoffer”, aldus zijn advocaat. “Verder had mijn cliënt ook geen enkele verwonding aan zijn handen.” Toch wierpen camerabeelden volgens de procureur een duidelijk licht op de feiten. “Daarop is te zien hoe de twintiger wél slagen uitdeelt”, klonk het.

Uiteindelijk kreeg de man, die ook aan gevechtsport doet, opschorting van straf om zijn militaire carrière niet in het gedrang te brengen. De immense schadevergoeding en de advocatenkosten van het slachtoffer, 1.080 euro, zal hij echter wel moeten ophoesten.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio