Bewoners Kantkwartier wensen warme bakker in nieuw woonproject, en een kaaswinkel

Bewoners Kantkwartier wensen warme bakker in nieuw woonproject, en een kaaswinkel

Caroline (rechts) won het wellnessweekend dat verloot werd tijdens de bevraging. Zelf zou ze graag een kaaswinkel in de buurt zien. Foto: ddl

Vilvoorde -

Uit een bevraging van projectontwikkelaar Imoya blijkt dat een kwart van de buurtbewoners een warme bakker wil aan het nieuwe Kantkwartier.

Projectontwikkelaar Imoya wil een nieuw woonproject - met appartementen, lofts, een groenzone en een ondergrondse parking - realiseren aan de kantfabriek in Vilvoorde. Het project omvat ook enkele ruimtes voor kleine handelszaken. Om de juiste invulling van de buurtwinkels te kennen, lanceerde Imoya een brede publieksbevraging in Vilvoorde.

De Vilvoordenaars konden laten weten welk type buurtwinkel ze nog missen in hun buurt en maakten zo ook kans op een wellnessweekend.

Speciale dynamiek

Maar liefst 210 Vilvoordenaars lieten weten welke buurtwinkel ze nog misten in hun buurt. “Tijdens de jaarmarkt werden we veel aangesproken over de moeilijkheid om te parkeren in de stad”, zegt projectontwikkelaar Robrecht Vanstallen.

“Door de grote groei van het aantal bewoners in deze wijk, zal de nood aan buurthandel stijgen. Door buurtwinkelruimte te integreren in het project, krijgt het bovendien een interessante dynamiek, extra leven. Uit de bevraging bleek dat de Vilvoordenaars, omwille van de parkeerproblemen, graag dichtbij huis winkelen. Er is daarbij vooral een grote vraag naar voedingszaken. Bijna een kwart (23%) vroeg naar een (warme) bakker. Maar er was ook vraag naar een slager, een koffiehuisjes, kaas- en viswinkel.”

Naar aanleiding van deze bevraging knoopte Imoya al een aantal gesprekken bezig met starters en ondernemers.

Caroline Cortois uit Vilvoorde was een van de 210 deelnemers en won uiteindelijk het wellnessweekend. “Je ziet de buurt hier echt heropleven. Maar er is een nood aan buurtwinkels”, zegt Caroline. “Persoonlijk zou ik hier graag een kaaswinkel zien.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio