Inbrekers stelen duizenden euro’s in handelszaken

Ozak Kizilmese van brasserie Melita toont de kast met een van de twee opengebroken kluizen. Foto: dvp

Zottegem -

In het centrum van Zottegem hebben onbekenden ingebroken in verschillende handelszaken. De daders maakten enkele duizenden euro’s buit.

De politie van Zottegem kreeg melding van vier gedupeerden, op wandelafstand van elkaar: kapperszaak Dirk De Witte en brasserie Melita op de Heldenlaan, café The Joker in de Laurens De Metsstraat en café ‘t Hof in de Désiré Van Den Bosschestraat. Het is mogelijk dat er ondertussen nog meer meldingen zijn binnengekomen.

In brasserie Melita werd een paar duizend euro ontvreemd. “De dieven zijn binnengekomen langs de achterdeur aan de Vestenstraat”, vertelt Ozakan Kizilmese, een van de zaakvoerders. “De aannemer die onze verbouwingen uitvoert, belde mij omstreeks 13 uur om te zeggen dat een van onze personeelsleden rommel had gemaakt op zijn werf. Hij had toen nog niet gezien dat de deur geforceerd was.”

Hond op de uitkijk

“Toen ik ging kijken, zag ik dat de kassa op de toog stond. De deuren van de kasten waar we onze kluizen bewaren, stonden open. Ze hebben de twee kluizen geforceerd en leeggemaakt. In totaal zullen ze zeker een paar duizend euro hebben ontvreemd. Ik heb de politie gewezen op voetsporen op een van onze zetels. Een van de daders is daar waarschijnlijk op gaan staan omdat hij zal gedacht hebben dat onze muggenstekker, die erboven hing, een camera was.”

“Volgens mij hadden de daders ook een hond bij om op de uitkijk te staan, want onze buur vond uitwerpselen die over het muurtje waren gegooid, waarschijnlijk om sporen te wissen.”

Ook in kapperszaak Dirk De Witte loopt de schade op tot enkele duizenden euro’s. “Hier zijn ze langs de voordeur aan de straatkant binnengekomen”, aldus een personeelslid. “Het geld zat in een kluis die in een achterkamer aan de muur hing en eraf getrokken werd.”

Wisselgeld

Bij café ‘t Hof werd 500 euro ontvreemd. “Wisselgeld dat klaar lag voor vandaag”, vertelt zaakvoerder Peter De Schepper. “De cartouches waarin het geld zat, hebben ze laten liggen. Gelukkig kenden de daders het systeem van een spaarkas op café niet, want hoewel duidelijk in het zicht, bleef die onaangeroerd.”

Café The Joker bleef gespaard van diefstal. “Hier hebben ze enkel de voordeur geforceerd”, vertelt zaakvoerder Tim Van Durme. “Ze stond open toen ik vanmorgen omstreeks 10 uur binnenkwam maar er is niets ontvreemd. Waarschijnlijk omdat de daders onraad roken.”

Camera’s

Commissaris Verlinden van de politie bevestigt dat er een onderzoek is opgestart, voorlopig zonder resultaat. Na enkele gevallen van vandalisme besliste het stadsbestuur onlangs dat er camera’s geplaatst worden op de Markt en het Stationsplein. ““Die camera’s moeten vooral een ontradend effect hebben”, zegt burgemeester Jenne De Potter (CD&V). “Bij deze inbraken hadden ze meer dan waarschijnlijk niet veel hulp kunnen bieden.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio